Suntem mereu „ademeniti” de semipreparate felurite din comert. Nu am nimic contra lor, sunt gustoase, aratoase, doar ca am o strangere de inima in privinta ingredientelor si a modului de preparare, si atunci… renunt sa le cumpar. Ceea ce le face infailibile este acel potentiator de aroma, acel gust care da dependenta, sa zicem. Recunosc, si noua ni se face pofta din cand in cand de astfel de produse.
Exista alternativa pentru toate, poate nu chiar 100% naturala sau sanatoasa, dar MAI sanatoasa decat produsele din comert. Alegem o carnita mai buna, eventual de tara, niste ousoare de la gaini crescute la curte, un laptic de vaca … tot de tara. Daca nu este posibilitatea, macar sa evitam nitritii si nitratii si alti cativa conservanti sau substante … industrializate.
Sa revenim la rulada noastra. Daca reusim sa gasim o gaina/un pui de tara, transam pulpele si le dezosam, pieptul il dezosam. Daca nu reusim, cumparam 2-3 pulpe dezosate si un piept cu os, din comert.
In orice caz, putem face o rulada si gustoasa si aspectuoasa, care sa concureze cu un produs din comert.
Singurul inconvenient este ca se termina mult prea repede :))))

 

Timp de preparare: 3 ore
Nr. de portii: 2

Ingrediente

  •  2 pulpe de pui
  • un piept de pui cu os si pielita (pielita va face toti banii, veti vedea)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 leg subtire patrunjel verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • un cub unt moale
  • un cub branza moale (de vaci, de capra, telemea, cascaval)
  • sare
  • cateva felii de prosciutto
  • 2 linguri ulei masline
  • o canita cu vin alb, demisec
  • 3 – 4 linguri sos de soia
  • 1 capatana usturoi

Mod de preparare

Eu spal intotdeauna carnea, indiferent de ceea ce ar zice cine zice….
Asadar, spalam carnea si o uscam pe niste servete din hartie.
Pregatim o folie de aluminiu cam cat o foaie de A4.
Dezosam cu atentie pulpele si pieptul. Atentie, nu aruncati nici oasele, nici pielita.
Fiecare jumatate de piept o taiem intr-o singura fasie mare si subtire. Regret ca nu am poze pe etape care sa exemplifice procedeul, cu siguranta data viitoare cand voi face, voi incerca sa pozez.
Pulpele le sectionam transversal, astfel incat sa obtinem tot asa, o fasie mare.
Curatam si spalam ceapa si usturoiul verde, patrunjelul. Le punem in blender, adaugam un praf de sare, branza si cubul de unt moale. Mixam cateva secunde pana obtinem o pasta verde. Oprim blenderul si punem pasta deoparte.
Pregatim fasiile de sunca. Spalam si uscam pielita de la pulpe si piept.
Pe folia de aluminiu, asezam fasia de piept. Intindem cateva linguri de pasta de verdeata, asezam doua felii de sunca, o pulpa dezosata, iar un strat de pasta. Cu ajutorul foliei, rulam tot ansamblul pana obtinem o rulada groasa. Asezam alte cateva felii de sunca si imbracam totul intr-o pielita de la piept. Procedam la fel si cu cealalta rulada. Daca va este de ajutor, puteti lega ruladele cu sfoara alimentara, eu le-am lasat asa, untul le-a „zidit” destul de strans.
Pregatim un vas termorezistent, punem cateva linguri de ulei de masline in el. Asezam cu atentie cele doua rulade. Turnam o canita de vin, daca doriti puteti adauga cateva linguri sos de soia, capatana de usturoi taiata in doua. Invelim totul intr-o folie de aluminiu si dam la frigider pentru o jumatate de ora.
Pornim cuptorul, lasam la incins, apoi introducem tava cu rulade, la foc mediu spre mic. Ele se vor coace inabusit, timp de o ora, apoi indepartam cu atentie folia de aluminiu (atentie la aburi) si marim un pic focul pentru inca 20-30 minute. Le „scaldam” cu o lingura, din cand in cand cu sos din tava. Ruladele se vor rumeni foarte frumos, iar pielita de deasupra le va pastra suculente si gustoase. Cred ca se stie cat de gustoasa este pielita de pui rumenita, desi multi fug de „abundenta” sa calorica.
Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor, daca doriti puteti sa le acoperiti cu un capac. Dupa ce s-au racit, le punem in frigider, pana in momentul servirii.
Sunt gustoase si pot fi servite fie calde, langa o garnitura sau ca si aperitiv rece.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive