Postat: 11 mai 2015 - Băuturi - comentarii

Astazi am vazut prima crenguta de soc inflorita. Am inspirat parfumul inconfundabil si imediat mi-a fugit gandul la socata! Proaspata,naturala, aromata, racoritoare! O ador! O ador! O ador!
Tonic pentru organism, plin de beneficii!
Nu il ocoliti, profitati din plin de aroma si proprietatile minunate ale florilor de soc!
Astazi va aduc socata! Mai tarziu, facem sirop si dulceata de soc! 🙂

Ingrediente

  • 5 l apa minerala plata
  • 4 lamai parfumate
  • 5 „palarii” flori de soc ( sa fie proaspete)
  • 4-5 linguri miere naturala (daca va place si doriti mai dulce, puteti suplimenta cantitatea)

Mod de preparare

Folosim un borcan de sticla (ideal) sau un bidon de plastic de 5 l.
Turnam 3 l apa si punem 4-5 linguri miere. Amestecam bine, bine, ca sa se topeasca mierea.
Spalam foarte bine lamaile, le stoarcem. Sucul obtinut il turnam peste apa din bidon. Amestecam iar. Cojile de lamaie le punem in bidon.
Spalam usor florile de soc  ca sa nu se scuture si le punem in bidon. Amestecam iar si punem bidonul in balcon. Atentie sa nu infiletati dopul, il puneti doar sa tina acoperita gura bidonului.
Dupa 1 -2 zile, scoatem si strecuram socata in sticle (din sticla am avut eu) si le punem la frigider!

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive