De curand, am inceput sa vad in magazine capsuni. Capsuni …de sera, probabil, ca cele de gradina nu au aparut inca. Si asa pofta ce imi este si ma gandeam sa va fac si voua pofta :)))
Atunci am observat ca tarta asta frageda si parfumata nu o postasem, desi am facut-o cu un an in urma. Am inteles din nou de ce am omis, si iata, cu o „mica” intarziere o postez si aici.

Abia astept deschiderea sezonului de capsuni dulci si parfumate ca sa putem pregati tarte si siropuri si alte minunatii!

    

Ingrediente

  • pentru blat:
  •  150 gr unt
  •  250 gr faina alba
  • 1 ou ( eu am folosit ou de tara)
  • 1 lg zahar brut
  •  1 praf sare
  • pentru umplutura:
  •  500 gr capsuni coapte bine (curatate si spalate foarte bine)
  •  1 lg zahar brut
  •  1 lingurita amidon
  •  2-3 linguri apa
  •  1 lingura zeama lamaie

Mod de preparare

Pregatim aluatul cu o zi inainte.

Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi. Se va fragezi extraordinar de bine.

Umplutura o pregatim extrem de rapid. Alegem 3-4 capsuni foarte coapte, adaugam apa, zaharul si amidonul si le mixam bine. Aceasta compozitie o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa un pic.

Capsunile celelalte le taiem felii groase sau daca sunt micute, le lasam intregi. Le stropim cu o lingura de suc de lamaie. Le adaugam peste sosul pregatit anterior, si le amestecam. Aceasta compozitie este extrem de gustoasa.

Scoatem aluatul din frigider, il taiem in doua si intindem cate o foaie rotunda, nu foarte groasa.

Pregatim o forma de copt, asezam foaia indepartand marginile in exces. Presam usor aluatul, sa se aseze bine, intepam din loc in loc cu o furculita.

Pornim cuptorul.

Peste aluat, turnam jumatate din compozitia de fructe si fie acoperim cu blat, fie lasam simpla.

Din aceasta cantitate de aluat, ar iesi cam doua tarte rotunde cu diametru mai mic. Eu am facut o tarta patrata si una rotunda. Le-am acoperit cu fasii subtiri sau cu o foaie „brodata”.

Le dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 – 25 minute maxim.

Le scoatem din cuptor, le pudram cu zahar vanilat.

Sunt o nebunie si se pot servi cu topping de ciocolata, cu inghetata sau pur si simplu asa cum sunt.

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!