Este sezonul lor si este sezonul ei, al capsunilor si al mentei. Combinate dau un gust senzational unei negrese simple.
Ma gandesc ca negresa este un desert versatil, usor de facut si care se poate face atat cu fructe cat si fara, iese la fel de gustoasa. Menta este, si nu cred sa ma contrazica cineva, o minune a naturii, la indemana si plina de aroma!
Cu aceasta reteta, particip la Cutia Misterelor , a carei frumoasa gazda, Victoria, ne-a propus ingrediente minunate, fix pe gustul meu!
Sa va bucurati de fructe, de vara, de soare si de …vacanta daca aveti!




Ingrediente

  • 150 gr unt moale
  • 1 praf sare
  • 100 gr zahar brut
  • 4 oua de gaina
  • 80 gr ciocolata
  • 50 ml lapte dulce
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic cu praf de copt
  • 3 fire menta proaspata
  • capsuni proaspete
  • Pentru ornat 
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml smantana
  • 50 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata
  • 50 ml lapte dulce


Mod de preparare

Pregatim ingredientele, le lasam 1/2 de ora la temperatura camerei.
Pornim cuptorul.
Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte.
Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze. Lasam sa se raceasca.


Intr-un vas, punem untul moale, adaugam un praf de sare si zaharul. Incepem sa mixam cateva minute, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana se incorporeaza.
Faina o amestecam separat cu praful de copt, cacaoa si o incorporam in compozitia de oua.
Menta o punem intr-un blender, mixam pana devine o spuma. Adaugam peste ciocolata topita si amestecam, apoi incorporam in compozitia de oua.
Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam usor compozitia, nivelam cu o spatula, apoi asezam capsunile peste ea.

Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, aproximativ 35-40 minute. Eu am folosit o tava mica (18 x 26 cm) si a iesit mai inalta. Facem proba cu o scobitoare, daca iese curata, inchidem focul si scoatem negresa din cuptor si lasam la racit.
Intre timp, pregatim crema, mixam smantana pana incepe sa capete consistenta, apoi adaugam zaharul pudra. Incorporam cate o lingura de branza mascarpone. Crema obtinuta o punem in frigider pana la utilizare.
Topim pe baie de aburi sau in cuptor, ciocolata cu laptele dulce si omogenizam.
Dupa ce s-a racit negresa, o portionam, o glazuram cu ciocolata, ornam cu crema si capsunele mici si dulci. Dam la frigider pana la servire. Inainte de servire, o lasam 10 minute la temperatura camerei, intrucat la frigider se intareste un pic.

 

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive