De curand, m-am alaturat fetelor talentate care participa la proiectul frumos, initiat de Cerasela, si anume  Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), o provocare in adevaratul sens al cuvantului.
Trebuie sa ne punem la bataie imaginatia, inventivitatea si sa alcatuim un preparat sau mai multe, cu anumite ingrediente „surpriza”.
Luna aceasta, am onoarea sa fiu gazda, si pentru asta, am deschis „o cutie misterioasa” plina cu ingrediente, sper, pe placul tuturor, si sincera sa fiu, mie imi vin atatea idei culinare in care sa includ macul, lamaia, fructele de padure, ciocolata alba, incat nu reusesc sa ma opresc la o singura combinatie.
Pentru astazi, va aduc niste biscuiti oarecum „non-conformisti”, dar absolut deliciosi. Piticii mei s-au rasfatat deja cu ei, si pot spune ca ei sunt cei mai sinceri „indicatori” de cat de buni au iesit :))))
Ingrediente putine, de calitate, se fac usor, se coc rapid si transmit o senzatie gustativa chiar minunata! M-as bucura sa ii incercati si sa reveniti cu impresii!

Timp de preparare: 40 min
Nr. de portii: 20

Ingrediente:

Ingrediente

  • pentru aluatul de biscuiti
  • 125 gr unt gras, moale
  • 80 zahar zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 40 gr mac
  • 250 gr faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • pentru crema de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingura mare cu branza mascarpone

Mod de preparare

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.
Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt si o adaugam in doua transe peste compozitia de unt. Cand devine densa, incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Dam deoparte si pornim cuptorul.


Pregatim o tava cu hartie de copt.
Intindem aluatul intr-un strat gros de 1,5 –  2 cm, decupam cercuri, si apoi presam cu stampila de biscuiti. Daca nu vreti sa ii imprimati, atunci intindeti aluatul in strat mai subtire, eventual pana intr-un cm.


Asezam biscuitii in tava si ii punem la copt, in cuptor, la foc mediu, aproximativ 10 minute. Cand deja devin rumeni pe spate, puteti inchide focul. Ii lasam sa se raceasca in tava.

Cat timp sunt la copt biscuitii, topim ciocolata alba, o lasam sa se raceasca un pic, apoi incorporam branza mascarpone in ea. Dam la rece.

Biscuitii raciti ii umplem cu crema sau ii servim simpli. Dintr-o portie de aluat, ies 20 de biscuiti marisori, simpli, sau 10 buc umpluti cu crema.


Sunt grozavi, atat de fragezi, si lasa in gura un gust de lamaie care te imbie la altul, si la altul… :))))
Pot fi serviti cu un pahar cu lapte rece, pe caldura din aceste zile, este un rasfat chiar racoritor.

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive