Stiti ca v-am mai povestit eu despre frumoasa provocare Cutia Misterelor, a carei gazda am omoarea sa fiu in aceasta luna. Ingredientele cutiei nu-mi dau pace, asa incat, dupa biscuitii cu mac si lamaie, am zis ca lamaia nu ar fi vedeta, daca nu as pregati o crema de lamaie, un lemon curd delicios. Asa ca odata pregatit curdul de lamaie, am oscilat intre alte cateva idei si a iesit castigatoare o delicioasa inghetata.
Nu-mi pare rau ca am ales-o, are o textura cremoasa, o aroma mai mult decat placuta, si chiar racoritoare mai ales ca termometrele arata iar caldura mare.



Timp de preparare: 40 min
Nr. portii: 10

Ingrediente

  • pentru crema de lamaie:
  • 3 galbenusuri
  • 2 lamai
  • 4 linguri zahar brut
  • 80 gr unt de casa
  • 400 gr mascarpone
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar alb pudra
  • afine

Mod de preparare

Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala.
Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste galbenusuri si amestecam. Punem vasul pe foc si amestecam cu un tel continuu pana capata consistenta crema, apoi adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mixam in continuare, apoi mutam vasul pe baie de aburi si mixam pana cand devine inchegata bezeaua. Dam deoparte.

Branza mascarpone o mixam un pic cu mixerul, apoi adaugam crema de lamaie si o incorporam, apoi adaugam bezeaua si la fel o incorporam. Vom obtine o crema cu consistenta lejera, pufoasa.

Amestecam cateva afine in crema, apoi o turnam intr-o forma (eu am folosit una de silicon) si o dam la congelator pentru minim 6 ore.
Eu nu am mai amestecat in ea, si a iesit grozav!

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive