Recunosc ca dintre preparatele dulci si cele sarate, preferatele mele sunt cele sarate, si asta inca de cand eram copil. Asta nu inseamna ca nu savurez cu pofta o felie de cheesecake dulce sau o inghetata buna.
La fel se intampla si cu clatitele, le prefer pe cele sarate. Iar de cand a intrat in bucataria mea, Panini Maker de la Breville Romania , parca nu ma mai pot opri din facut clatite, sendvisuri. Piticii mei dau mereu tarcoale cand fac clatite si va spun sincer, mi-e drag sa le fac la acest aparat.
Astazi va aduc niste clatite…un pic transformate, dar foarte gustoase. Se pot servi la micul dejun, sau ca aperitiv cald, dar si reci, merita sa incercati sa le faceti macar o data!

 

Reteta:

Timp de preparare: 30 minute
Nr. de portii: 8- 10 buc

Ingrediente

  • pentru clatite
  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare roz
  • 4 linguri iaurt gras
  • 600 ml lapte dulce
  • 1 canita faina de grau
  • pentru umplutura:
  • 200 gr mozzarella
  • 200 gr bacon
  • pentru crusta:
  • pesmet de paine
  •  oregano, cimbru, sare, chilli, turmeric pudra
  •  1 ou de gaina
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker la o sursa de curent.
Intr-un castron, amestecam ouale, sarea. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel para, pana se omogenizeaza compozitia.
Deschidem cu atentie capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam un disc de aluat, lasam cateva secunde, apoi inchidem usor capacul si lasam aproximativ 20 secunde sa se coaca. Scoatem clatita usor rumenita pe un platou. Procedam la fel cu restul de compozitie. Vom obtine aproximativ 8-10 clatite pe care le dam deoparte.
Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.
Taiem baconul cubulete, si cascavalul in batoane groase cam cat un deget. Spargem si batem un ou intr-un bol.
Pesmetul il amestecam cu cate putin din fiecare condiment.

Luam cate o clatita, asezam in mijloc un baton de cascaval, putin bacon si rulam, indoind si marginile laterale, ca un rulou inchis. Procedam la fel cu restul clatitelor.


Fiecare clatita o trecem prin ou batut, apoi prin pesmet, si o asezam in tava. Presaram 2-3 linguri cu ulei de masline peste rulouri si le dam la copt, la foc iute, pentru aproximativ 7-8 minute.


Cand devin rumene, le scoatem pe un platou. Le servim calde.

Etichete: , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive