Provocarea Cutia Misterelor, gazduita luna aceasta de Merisor, a scos la iveala, un ingredient  vedeta la care cu greu ne putem abtine. Stiti ca v-am povestit si ieri despre ingredientele misterioase din cutie, fructe de sezon, cacao, nuca, si altele.
Si stiti ca v-am mai povestit de o triada de retete care nu mi-au dat pace pana nu le-am prestat.
Astazi, va invit sa savurati langa cafea, una, doua, trei…:)))) trufe dulci si delicioase. Se fac rapid, dispar rapid, ingrasa rapid :))))
Caramelul dulce, nuca prajita si crocanta, un pic de mascarpone, cateva piscoturi, un praf de cacao si …voila!


Ingrediente

  • crema caramel de casa
  • nuca prajita, tocata grosier
  • 1 lingura mare cu mascarpone
  • 10-12 piscoturi
  • 1 lingura rom
Mod de preparare

Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa de unica folosinta si amestecam cu mana pana devine modelabila compozitia.

Pregatim o farfurie, cernem cacao neagra si/sau ornamente de cacao, apoi formam bilute aproximativ egale, le tavalim fie prin cacao, fie prin ornamente si le asezam pe un platou. Pudrati-le bine prin cacao, caci ele mai absorb pana se intaresc. Le dam la rece pana in momentul servirii.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive