Nu mai repet povestea mea cu dovleacul, ca sa nu va plictisesc! :))))
Cert este ca acum il savurez cu placere. Mirosul de toamna nu putea sa nu aduca si ceva pregatit cu dovleac. O noua ocazie de a testa puterile gadget-ului meu de nadejde, Slow Cooker-ul Crock Pot .
Am optat de data aceasta pentru dovleac copt, umplut cu nuca multa, ciocolata, iar mai apoi, copt fiind, am tras si un pic de dulceata de cirese amare, de la scumpa de Simo.
Parfumat, dulce, o nebunie!

 

Ingrediente

  • 1 dovleac micut
  • mix de nuca macinata, zahar brun, bucati de ciocolata, stafide brune
  • 1 cub unt dulce (30 gr)
  • dulceata de cirese
  • o cana cu apa
  • optional: smantana dulce

Mod de preparare:

Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte.


Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente.
Conectam aparatul la o sursa de curent.
Umplem dovleacul cu unt, mix de nuca.


Il asezam in vasul aparatului. Turnam o cana cu apa. Acoperim si selectam modul High, timp de gatire 2 ore. Mie nu-mi place sa iasa prea moale, insa daca preferati asa, puteti suplimenta timpul de gatire.
Dupa ce aparatul incheie programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Servim imediat sau pastram la cald panain momentul servirii. Puteti servi cu topping de smantana dulce. Eu am servit cu dulceata de cirese negre.
Parfum si gust de toamna!

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive