Se stie cat de mult imi place pestele. Iar daca am posibilitatea sa aleg, prefer somonul gatit pe gratar sau la aburi, dorada sau novacul la cuptor, iar macroul saramura.
Astazi am pregatit ceva simplu, gatit usor si incet la Slow Cooker. A iesit atat de bun, incat piticii mei au papat tot.
Chiar imi place cum „toarce” acest aparat de gatit si cel mai mult imi place vasul din ceramica, si daca vreti, il puteti introduce si la cuptor, asta in cazul in care ramaneti fara curent, sa zicem, sau atunci cand vreti ca mancarea sa capete o crusta crocanta sau rumena.

Reteta:

Nr. de portii: 2
Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente:

– 2 medalioane somon proaspat
– 1 lamaie
– 3-4 fire menta verde, proaspata
– sare grunjoasa de Himalaya
– 3-4 felii rosii uscate
– cateva fire sparanghel verde, fraged
– cateva rosii cherry
– 50 ml apa
– 1 cub mic de unt

Mod de preparare:

Conectam aparatul Slow Cooker la o sursa de curent.
Spalam pestele si il lasam un pic deoparte.
Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem.
Spalam sparanghelul si il lasam la scurs.
Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului. Presaram sare. Asezam feliile de lamaie. Asezam medalioanele de somon direct peste lamaie. Adaugam rosiile uscate, firele de menta spalata. Adaugam apa si mai presaram putina sare.

Acoperim si selectam functia Low, timpul de preparare 1 ora.
Cu 10 minute inainte sa expire timpul de gatire, adaugam in vasul aparatului, firele de sparanghel si rosiile cherry. Acoperim si lasam inca 10 minute.
Dupa ce aparatul a incheiat programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Scoatem si servim pe un platou, un medalion de peste, cateva fire de sparanghel crocant, si turnam un pic din sosul de lamaie cu menta peste ele. Simplu si gustos!

 

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive