Sunt convinsa ca veti spune: oaaa, cate calorii! Dar sunt convinsa ca va va duce cu gandul la celebra baclava sau sarailie, si veti spune yuuum!
Miroase perfect, iar despre gust nu mai vorbesc! Este o bomba calorica, insa putem savura o bucatica, plus ca o data pe an imi permit luxul acesta dulce :))))
Inca o data, Crock Pot Slow Cooker mi-a fost alaturi si a „tors” frumos, cum imi place mie sa zic.
Am facut separat un sirop de zahar ars si l-am turnat direct in vasul aparatului. Sfaraia inca, emanand o aroma placuta de nuci coapte, zahar ars.
Multumesc Crock Pot pentru asa aparat grozav!

 

Reteta:

Nr. de portii: 10
Timp de preparare: 1,5 h

Ingrediente:
– 1 pachet foi de placinta
– 300 gr miez nuca
– 80 gr zahar cu melasa
– 50 gr ciocolata neagra
– 20 ml whisky bun
– cuisoare
– coaja portocala
– unt
– ulei de floarea soarelui
– 200 gr zahar brut
-100 ml apa

Mod de preparare:

In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia.
Topim untul.
Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire.
In vasul aparatului de gatit, ungem cu putin ulei de floarea soarelui.


Asezam rulourile de placinta, pana acoperim intreaga suprafata a vasului. Radem coaja de portocala. Spalati bine inainte portocala, cu apa fierbinte si cu ajutorului unui burete abraziv.
Conectam aparatul de gatit la o sursa de curent,  selectam modul High si durata de 1 ora. Acoperim vasul si lasam sa gateasca.
Intre timp, punem pe foc o craticioara cu 200 de zahar brut si o canita mica de apa. lasam sa fiarba pana devine lipicios, dam deoparte.
Dupa ce aparatul a incheiat programul de gatit, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Deconectam aparatul, turnam siropul peste placinta, direct in vas si lasam la racit acolo.
Servim cu un ceai sau limonada!

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive