Anul acesta bucataria mea a capatat un nou prieten, Crock Pot – Slow Cooker il cheama. Il numesc prieten fiindca este acolo cand am nevoie sa gatesc ceva bun, chiar si la temperatura scazuta, asa…a la longue, si fara sa il pazesc. Iar cei care ma cunosc, stiu ca imi „place” mancarea extra rumenita si ce riscuri implica pentru mine acest lucru:))))
Este un aparat de gatit, incapator, cu vas din ceramica, lucru care pe mine m-a cucerit, si este capabil sa gateasca si la temperaturi mici. Avantajele sunt multiple, insa gatitul la temperaturi scazute este de departe, cel mai grozav avantaj. De exemplu, daca pregatim o ciorba sau si mai bine, o tocana cu carne si legume, va iesi grozav, gatita la „foc mic”. Mancarea se face in legea ei, cum s-ar zice, iar rezultatul sigur nu va trece neobservat!
Astazi va aduc o supa crema de ciuperci brune. Cookerul meu a tors linistit, silentios si va spun sincer, ciupercile s-au copt inabusite, dar gustul lor este mai pregnant. Am pus cativa bulgarasi de branza cremoasa cu usturoi si a iesit o supa … chiar delicioasa!

Reteta:

Nr. de portii: 2
Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente:

– 300 – 400 gr mix ciuperci brune + ciuperci de padure
– 1 morcov
– 1 radacina mica de patrunjel
– 1 fir de praz verde
– 1 cartof mic
– 1 cub unt  60 gr
– sare grunjoasa
– 100 ml apa
– branza cremoasa cu usturoi
– un praf nucsoara
– crutoane

Mod de preparare:

Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita.
Conectam aparatul Slow Cooker la o sursa de curent.
In vasul aparatului punem jumatate din unt, adaugam sare. Punem legumele taiate, mai putin ciupercile. Acoperim si selectam functia High si timpul 30 min. Lasam aparatul sa gateasca.

Dupa 30 min, taiem ciupercile felii si le adaugam peste legumele coapte in unt. Adaugam apa, inca putina sare si acoperim. Selectam functia Low si setam timpul la 1 ora.

Dupa ce aparatul a incheiat programul, va trece automat pe functia de pastrare la cald.
Scoatem legumele, adaugam un pic de supa si le punem la blender. Adaugam restul de unt si amestecam.
Adaugam si restul de supa, in functie de cat de lichida o preferam. Mie imi place sa fie mai densa, mai cremoasa.
Formam cativa bulgarasi din branza amestecata cu usturoi verde.
Luam un castronel sau un vas de servit mancare, punem un polonic plin cu supa, adaugam 2-3 bulgarasi de branza si presaram un praf de nucsoara. Servim cu crutoane sau fara.
Nu am mai adaugat smantana, am preferat branza in acest caz. Este un deliciu, branza se incalzeste si devine moale, iar gustul pregnant de ciuperci se imbina perfect.

 

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!