Astazi este Ziua Mondiala a Alimentatiei! O zi ca oricare alta ati spune, insa e chiar o zi importanta, in care vrem sa constientizam si sa incercam sa schimbam faptul ca exista o risipa uriasa de alimente.
Noi avem la indemana absolut orice visam, orice ne dorim. Si alegem, savuram, iar daca ramane sau se altereaza, aruncam la cos. Risipim, cu alte cuvinte.
Altii nu au. Nu risipesc. Apreciaza si cauta sa pastreze ceea ce obtin cu greu.
Haideti sa schimbam acest lucru, haideti sa ne educam in a cumpara organizat, cumpatat si de a gasi solutii de conservare optime! Si atunci, nu vom mai risipi. Iar cei care nu au, poate vor primi mai mult!

Cea mai mare provocare de cand am devenit mamica, a fost sa pastrez un echilibru in toate planurile, dar in special in ceea ce priveste alimentatia.
Nu este un secret ca de-a lungul timpului, oferta si cererea au dictat evolutia pietei alimentare, astfel incat astazi beneficiem de o paleta extraordinar de diversificata, cu alte cuvinte avem acces la enorm de multe produse. Spun enorm, intrucat, in timp ce in majoritatea tarilor dezvoltate sau in curs de dezvoltare au ajuns sa risipeasca aproape in orice domeniu, tari subdezvoltate sunt in permanenta stare de subnutritie.
Cred ca a devenit un must sa economisim, sa pastram, sa reciclam, dar mai presus de toate, sa apreciem ceea ce ni se ofera. La fel de importanta este si selectia, atat alimentara, cat si investitiile in produse menite sa ne confera siguranta, conservare si prospetime.
Produsele naturale, bio sau cat mai apropiate de natural ne stau inca la dispozitie, fie de la furnizori locali, fie procurandu-ne din sursa autohtona, cultivand legume, fructe, crescand o pasare, etc.
Sigur ca natural este alegerea tuturor, insa pe cat de cautate sunt produsele bio, pe atat de scurta este durata lor de valabilitate, “de viata” sa zicem. Si atunci, trebuie cautate solutii de conservare, depozitare, alternative sanatoase de a le savura si dincolo de termen.
Asadar, congelarea este primul gand care ne vine in minte, insa nu toate produsele pot urma aceasta cale.
Alternativa se numeste Food Saver , un aparat de ambalare in vid,  iar eu personal l-am ales “partener” de nadejde in bucataria mea. Food Saver este fara indoiala, o investitie buna IN si Pentru alimentatie.
Mereu in cautare de produse naturale, aleg fructe, legume proaspete, carne de curte, lactate de calitate. Acum, alaturi de Food Saver, am posibilitatea, grozava de altfel, sa pastrez calitatile nutritive ale alimentelor, practic, prelungindu-le durata de valabilitate. Nu de putine ori, am fost pusa in situatia de a arunca resturi de alimente, care fie au expirat, fie si-au pierdut calitatile nutritive, fie nu au mai fost pe placul nostru. Trista , ba chiar gresita aceasta situatie, m-a facut sa ma gandesc serios sa evit pe viitor sa risipesc mancarea.
Astazi, aleg Food Saver, ca sa pastrez legumele mai mult timp in frigider, carnea mai mult timp in congelator, si iata ca aceasta alternativa s-a dovedit chiar grozava! Asta pentru ca Food Saver permite sa pastram alimentele de 5 ori mai mult timp, si atentie, in conditii de maxima igiena, ceea ce este formidabil, mai ales cand vine vorba de alimentatia copiilor.
Food Saver, aparatul de ambalare in vid, ma ajuta de fiecare data cand am nevoie sa ”conserv” in mod natural, alimentele. Este usor de manevrat, usor de depozitat si extrem de rapid: multiple avantaje, produse care stau in siguranta, iar eu o mamica extrem de multumita.
Haideti sa vedeti cat de usor, simplu si sigur puteti beneficia si voi de alimente pastrate in siguranta.
Mai multe informatii puteti afla accesand site-ul Food Saver la adresa: http://www.foodsaver-romania.ro

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive