Nu este un secret faptul ca, de vreo cativa ani incoace, aleg variante mai sanatoase, naturale, cat mai mult preparate in casa si tot asa. Am invatat multe in ultimii ani, am invatat sa prepar branzica de casa, pastrama, iaurt, unt. Singurul inconvenient era valabilitatea.

In lipsa unor substante aditive, obtinute chimic, care sa conserve si sa prelungeasca valabilitatea alimentelor obtinute in casa, acestea se deteriorau relativ repede. De aici si pana la a arunca ce ramanea din ele, neconsumate fiind in scurt timp, nu a fost decat un pas, si inca unul mic chiar.

Spun era, la trecut, intrucat, de curand, si-a facut loc in viata si in bucataria mea, nimeni altul decat FoodSaver, liderul de piata pe produse de nisa. O sa va intrebati ce este FoodSaver? :))) Nu exagerez deloc cand spun ca FoodSaver reprezinta solutia grozava la prelungirea valabilitatii alimentelor pregatite in casa, acest lucru fiind posibil prin ambalarea in vid a acestora. Nu este un moft sau …

o fita de moment, ci chiar o solutie practica si sigura, care constituie o investitie desteapta, si veti intelege de ce. Se stie ca in prezenta aerului, alimentele sufera transformari fizice si chimice, iar prospetimea lor dispare.

Ce face FoodSaver in aceasta situatie? Le priveaza de aer, le ambaleaza in vid, in conditii de igiena maxima, iar durata de pastrare a prospetimii alimentelor este de pana la 5 ori mai mare decat in mod obisnuit.

Grozav, asa veti spune! Asa am spus si eu, mai ales ca pot continua sa prepar bunatatile in propria mea bucatarie. Eu le pregatesc, FoodSaver le ambaleaza in vid, iar noi toti ne bucuram de ele mult mai mult timp, insa cu adevarat formidabil este faptul ca nu mai aruncam nimic la cos. Astazi va arat ce bunatate am pregatit si cum a reusit FoodSaver sa protejeze mai mult timp preparatul meu, astfel ca noi sa ne bucuram mai mult de prospetime si gust. Din carne proaspata, marinada de casa, am facut o pastramioara excelenta. Am feliat cateva portii pe care le-am vidat in caserola, iar restul l-am vidat in punga. Am depozitat in frigider.

Aparatul este usor de manevrat, vidarea se realizeaza extrem de repede, iar produsul capata protectie si isi pastreaza astfel proprietatile fizice si nutritive. Dupa experienta mea pot sa spun ca FoodSaver chiar este de un real ajutor, plus ca, din punctul meu de vedere, realizez economii semnificative. Mai multe informatii despre produsele FoodSaver, puteti gasi pe site.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive