Aceste fursecuri vi le aduc de la Iuliana Florentina Avram care ma topeste cu retetele ei frumoase.

Eu le-am placut imediat ce le-a adus pe blogul ei, astfel ca nu a durat mult pana sa le fac.

Marturisesc am gresit ceva la aceasta reteta, astfel ca fursecurile mele au iesit mai plate, nu atat de bombate si frumoase, insa atat de pufoase, incat raman in fursecurile mele favorite.

Multumesc mult, Iuliana! Sunt tare incantata de ele!






Reteta:


Nr. portii: 40
Timp de preparare: 1 h 30 min




Ingrediente:


– 250 gr faina alba
– 200 gr gris
– 200 gr zahar pudra
– 2 oua
– 40 gr unt
– 40 ml ulei
– 1/2 plic praf de copt
– 1 praf sare
– 2 linguri lapte praf
– 100 ml lapte dulce
– cacao
– zahar cu rom

Mod de preparare:

Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf, praful de copt.

In alt vas, topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.



Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua.

Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si omogenizam.



Aici, eu am omogenizat, mi s-a parut ca a iesit prea densa compozitia si am adaugat si laptele, dupa care am amestecat. Mi s-a parut apoi prea moale, si am mai adaugat un pic de faina. Am lasat la rece compozitia, astfel ca grisul s-a umflat si a rezultat un aluat dens, modelabil, dar usor moale.



Formam bilute de marime potrivita, le tavalim prin cacao amestecata cu zahar cu rom, apoi le asezam in tava de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.



Le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 20 minute.
Le scoatem apoi, le transferam cu atentie pe un gratar de bucatarie, apoi le lasam la racit.



Nu s-au intarit, nu s-au uscat, au iesit atat de pufoase si atat de bune.
Nu sunt foarte dulci, merg de minune la o cafea.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive