Unul dintre cele mai savuroase borsuri este si cel de fasole boabe. Daca adaugati si o bucata de afumatura, cateva condimente picante, aveti o mancare pe cinste!

Eu am ales fasolea rosie, am adaugat un pic de boia, chimen si a iesit grozava!

Daca folositi fasole prefiarta, reduceti mult din timpul de preparare. Haideti sa vedeti cum am preparat-o eu!

IMG_8643

IMG_8646
IMG_8662

Ingrediente

    •  400 gr fasole boabe rosie
    • 500 gr oase afumate
    •  2 cepe
    •  2 morcovi
    •  1 radacina patrunjel
    • 1 telina mica
    • 500 ml bors de putina
    • sare
    • 1 conserva rosii
    • ulei de masline
    • 1 vtf cutit chimen macinat
    • 1 lingurita boia dulce
    • cateva fire de leustean
    • cateva feliute bacon

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore sau, in functie de fasole, poate si mai mult.
Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat si se pune la fiert pana devine patrunsa.
Oasele afumate se pun la fiert in apa, cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa.
Radacinoasele se curata, se taie cubulete foarte mici si se pun la calit intr-oala, cu putin ulei de masline.
Se adauga fasolea, oasele afumate si 2 l apa fierbinte. Se lasa sa dea intr-un clocot, se adauga rosiile pasate fin, se potriveste gustul cu sare, boia si chimen. Se adauga borsul fiert separat. Leusteanul se spala si se toaca marunt, se adauga peste bors.
Se lasa acoperit o jumatate de ora inainte de a fi servit.
Borsul se serveste cu felii de bacon rumenit deasupra, ardei iuti sau dupa preferinte!

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!