Postat: 25 ianuarie 2016 - Dulciuri, Prajituri - comentarii

Provocarea Cutia Misterioasa a debutat in acest nou an acasa la Simona care ne-a propus o cutie foarte variata si generoasa de ingrediente: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (chefir, sana), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni portocala.
Un prim raspuns din partea mea ar fi aceasta ciocolata de casa, alba, facuta cu sirop de portocale, umpluta cu coaja confiata de portocale, ghimbir confiat si garnisita cu migdale coapte.
Atat de parfumata si aromata a iesit, incat sincer, mi-as dori sa va pot servi pe fiecare, cei care trec pragul casutei mele!
Multumesc mult, Simo, pentru ca ai ales asa ingrediente frumoase !





Reteta:


Timp de preparare: 30 minute
Nr. de portii: 20

Ingrediente:

pentru  ciocolata
– 2 portocale
– 300 gr zahar alb
– 300 gr lapte praf
– 100 gr unt gras

pentru coaja confiata
– coaja curatata foarte subtire de la portocale
– 150 gr zahar alb
– 100 ml apa

– 50 gr migdale
– 8 biscuiti simpli
– cateva bucatele ghimbir confiat

Mod de preparare:

Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat.

Punem pe foc o cratita cu apa. Cand fierbe apa, punem coaja de portocala si lasam sa dea in 1-2 cloclote, apoi scurgem apa. Punem 100 ml apa proaspata peste coaja si zaharul alb. Transferam din nou compozitia pe foc si lasam sa fiarba pana scade apa si ramane foarte putin sirop. Adaugam si ghimbirul confiat si mai lasam 2-3 minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se tempereze.



Intr-o cratita punem zaharul alb, toata cantitatea de suc proaspat si lasam la fiert pana se leaga ca un sirop. Datorita zaharului din fruct, se va forma un fel de miere. Dam deoparte si lasam la temperat.
Coaja de portocala si ghimbirul confiate le taiem marunt.
Mixam untul spuma intr-un castron cu un praf de sare, apoi adaugam treptat „mierea” de portocale si mixam pana la omogenizare. Adaugam laptele praf in cantitate integrala si mixam usor. Incorporam si coaja de portocala si ghimbirul taiate cubulete.



Asezam o hartie de copt sau folie alimentara intr-o forma, turnam compozitia, asezam un strat de biscuiti simplia, apoi coperim cu o folie alimentara si dam la rece sa se inchege.


 A doua zi, rasturnam ciocolata pe un platou, coacem cateva migdale si le tocam grosier, apoi le presaram peste ciocolata inchegata.
Servim o portie delicioasa si parfumata!


Sa va fie de folos!

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive