Postat: 28 ianuarie 2016 - Dulciuri, Prajituri - comentarii

De curand, Bucatarasul meu drag a propus  o tema de bataie tare frumoasa, si anume ciocolata, astfel ca am incercat sa dau forma unui desert aproape integral din ciocolata!

Este o nebunie, textura fina si cremoasa, pe suport crocant de napolitana, fructele acrisoare care contrasteaza cu dulceata ciocolatei, totul imbracat intr-o glazura densa de ciocolata!

Sper sa va fie pe plac!





Reteta:


Timp de preparare: 40 minute
Nr. portii: 3-4




Ingrediente:
– 200 ml smantana lichida
– 300 gr ciocolata cu lapte
– 200 gr ciocolata neagra
– 2 linguri ulei
– 50 ml lapte dulce
– 1 ou
– 2 lg zahar brut
– 20 ml apa
– 1/4 plic gelatina
– visine + cirese congelate
– 2 discuri de napolitane cu glazura de ciocolata
– ornamente
– 1 lg amaretto

Mod de preparare:

Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege.

Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara.



Punem la topit 300 gr ciocolata cu lapte.

Galbenusul il mixam cu doua linguri de zahar brut, transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam continuu pana compozitia devine cremoasa. Adaugam ciocolata topita si amestecam in continuare. Adaugam 1 lg de amaretoo. (sau nu)

Gelatina o punem la hidratat in foarte putina apa. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi o adaugam peste compozitia de ciocolata. Luam vasul de pe baia de aburi si amestecam astfel ca sa se topeasca si gelatina. Lasam sa se tempereze.

Mixam spuma smantana lichida pana obtinem o frisca ferma. Incorporam crema de ciocolata.

Asezam in fiecare forma cate un disc de ciocolata glazurata. Asezam in mijloc cateva fructe congelate. Turnam cu o lingura din compozitia de ciocolata. Dam la rece pana a doua zi. Daca va grabiti, puteti da la frigider pentru minim 2 ore ca sa se inchege.

Punem la topit 200 gr de ciocolata neagra, 50 ml lapte si 2 lg ulei. Amestecam pana la omogenizare si lasam la temperat.

Scoatem formele de la rece si le imbracam in glazura de ciocolata care trebuie sa fie temperata, nicidecum calduta, altfel se inmoaie crema.

Ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii.

Demential! Si ciocolatos!


Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive