Finalul de 2015 a adus, alaturi de multe evenimente, ultimul, dar nu cel din urma episod al Provocarii Cutia Misterelor initiate de prietena noastra, Cerasela, careia neobosit ii multumesc pentru ideea frumoasa, pentru faptul ca m-a primit alaturi!
Luna decembrie a fost una de senzatie, mai ales ca Dia noastra draga ne-a fost gazda, si a aruncat in aer pur si simplu, cutia misterioasa, in sensul ca ingredientul vedeta a iesit cu boom dintr-o sticla de sampanie!
A fost de-a dreptul exploziva provocarea de luna aceasta si chiar de a fost o luna incarcata, am reusit sa raspund cu doua retete spumoase :))))
Cutia de luna aceasta a inclus urmatoarele: ciocolată, oua, smântâna/frişcă, brânză, cacao, lapte, portocale, ananas, lamâie, biscuiţi şi pişcoturi, iar ca ingredient vedetă şampaniaaaaaa.
Dia, sincer, multumesc din suflet pentru gazduire, m-am bucurat ca ne esti alaturi si ca ne-ai lansat asa provocare frumoasa!
Urez tuturor un 2016 bun, cu sanatate, cu pace si cu intelegere si Doamne Doamne sa ne pazeasca si sa ne binecuvanteze zilele!
La multi ani!


 




Reteta:


Timp de preparare: 40 minute
Nr.de portii: 4




Ingrediente:

panna cotta
– 400 ml smantana dulce
– 80 gr zahar pudra
– 200 ml vin spumos aroma fructe Zarea
– 10 gr gelatina
– 100 ml lapte dulce
– 50 gr ciocolata alba

jeleu portocale
– 3- 4 portocale potrivite
– 50 ml vin spumos Zarea
– 1 lingurita amidon alimentar
– 1 lingurita zahar pudra

– 200 gr ciocolata neagra
– 50 gr unt
– 50 ml vin spumos
–  biscuiti cu pepite ciocolata

Mod de preparare:

Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute.
Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar  cand incepe sa se incalzeasca, adaugam ciocolata alba si sampania. Nu trebuie sa fiarba compozitia, doar sa fie fierbinte si sa se poata omogeniza. Adaugam spre final si gelatina hidratata, mai lasam pe foc cateva minute.
Pregatim forme pentru turnat compozitia. Asezam cate 1-2 biscuiti cu ciocolata in interiorul fiecarei forme. Turnam panna cotta la 3/4 din capacitatea formei. Le lasam sa se tempereze, apoi le dam la rece pana se incheaga bine.
Curatam portocalele de coaja, le blenduim. Adaugam sampania si strecuram totul printr-o sita fina ca sa putem obtine un jeleu fin. Desfacem o lingurita de amidon in putina zeama de portocale, apoi incorporam in restul si punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa lege compozitia.
Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze. Adaugam apoi peste panna cotta racita si dam din nou la rece pana se incheaga si jeleul.
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam un cub de unt, sampania si omogenizam. Turnam glazura peste jeleu si dam pentru ultima data la rece. Ornam si servim cu pofta!


Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive