Astazi am savurat (indraznesc sa spun) cea mai gustoasa si energizanta salata ever!
Baby spanac, valeriana, cate bilute de mozzarella si bucatele de portocala.
Abia am terminat-o, inca am gustul ei pe ale mele papile fericite! Clar, maine e pe repeat!
Coincidenta sau nu, ideea mi-a venit de la Provocarea Cutia Misterelor, a carei gazda simpatica, Simona, a propus o paleta generoasa de ingrediente si anume: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (chefir, sana), scortisoara, migdale, iar ca si vedeta acestei luni, portocala.
Eu tind sa incerc o alimentatie mai usoara in urmatoarele luni, astfel ca salatele isi gasesc usor loc in meniul meu.
Astazi am pregatit in doi timpi si trei miscari, o salata si gustoasa, si sanatoasa, dar si satioasa!
Am ales baby spanac, asta fiindca spanacul nostru romanesc inca nu a scos capul de sub zapada, salata valeriana, o nebunie de verde si gust, cateva bilute de mozzarella si o portocala buna!
Valeriana este cunoscuta sub numele de salata mielului sau fetica, este extrem de indicata pentru organism, dincolo de continutul caloric foarte mic, are proprietati tonice, remineralizante, dar si de purificare. Este pur si simplu grozava, iar alaturi de spanac, pot sa va spun ca am savurat cu adevarat o salata vitaminizanta dar si gustoasa!
Portocala ii da viata pur si simplu prin gustul usor acid, confera o explozie de gust, se potriveste mai mult decat perfect! Am savurat-o cu o felie de paine de secara, facuta in casa. Ar fi mers de senzatie niste creveti in sos de portocala, dar deja ma rasfat :))))
Sper sincer sa va fi convins sa o incercati, merita din toate punctele de vedere!



Reteta:


Timp de preparare: 10 min
Nr. portii: 1




Ingrediente:
– 50 gr baby spanac
– 50 gr valeriana salata
– o cutie mini-mozzarella (150 gr)
– 2 portocale
– 2 linguri ulei masline
– sare roz

Mod de preparare:

Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare.
Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc.
Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de portocale. Se presara un praf de sare si se amesteca usor cu mana.
Separat, se prepara un dressing din sucul de portocala si ulei de masline, se toarna peste salata.
Se serveste simpla sau o felie de paine!

Sa va fie de folos!

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive