Postat: 16 februarie 2016 - Fără carne, Legume - comentarii

Intr-una din zile, rasfoind retetele lui Vladut, am gasit una de snitel cu cartofi boieresti. Citind ingredientele, m-am lasat convinsa pe loc sa prestez reteta!
Dupa ce am pregatit si servit din ei, am inteles de ce i-a numit boieresti, fiindca au fost savurosi, ca pentru boieri, asa rasfat!
Astazi va impartasesc si voua reteta lui Vladut, dar fara snitel, eu am adaptat si au fost atat de buni incat i-am savurat sub forma de fel principal!

Maxim 20 minute dureaza sa ii pregatiti, dar promit ca veti pune pe repeat aceasta reteta, iar cei de la masa vor cere bis! :))))

Reteta:

Nr. de portii: 2
Timp de preparare: 20 min

Ingrediente

  •  4-6 cartofi
  • 2-3 fire praz
  • 1-2 ardei kapia
  • 100 g bacon
  • patrunjel verde
  • 100 g spanac
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • boia dulce (sau iute)

Mod de preparare

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline.

Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier.

Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam prazul taiat rondele si ardeiul kapia taiat fasii subtiri, baconul fasii subtiri. Tragem totul la foc potrivit spre iute.

Cartofii ii taiem in cuburi mari si ii punem 10 min la aburi sau ii fierbem.

Dupa ce s-au rumenit legumele din wok, adaugam cartofii, potrivim cu sare, boia. Adaugam si spanacul. Lasam sa se rumeneasca la foc iute, cateva minute, apoi presaram patrunjel verde tocat.

Lasam cateva minute mancarea sa se „odihneasca”, apoi servim!

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive