Postat: 15 februarie 2016 - Aperitive, Porc, Rețete cu carne - comentarii

Salam de casa, din carne, cu multe condimente, foarte gustos, versatil in combinatie. Nu are gustul glutamatului de potasiu, nu are membrana artificiala, nu are nitriti si nitrati, nici nu rezista 2 luni, dar e de casa, natural, sau ma rog, daca aveti si o sursa sigura de carnita proaspata si frageda… Cert este ca merita facut, grozav pentru mic dejun, sendvisuri sau pentru un platou cu aperitive.

IMG_3908

Ingrediente

    • 600 g gulas porc
    • 400 g pulpa vitel
    • 1 lgta sare
    • 1 morcov
    • 2 lg gris
    • chimen macinat
    • 4-5 lg ulei de masline
    • cimbru uscat

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca doriti, puteti adauga ardei gras taiat cuburi, boia iute, etc.

Eu am preluat ideea de ambalare de la Jamila, astfel am impartit compozitia in 3. Am intins folie alimentara, am facut un sul din carne rulat in folie alimentara, legat la ambele capete, apoi le-am rulat in folie de aluminiu.

Asezam salamurile intr-un vas de copt, le dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 1 ora. Lasam sa se tempereze asa ambalate, apoi le desfacem si le ambalam in hartie de copt. Le putem tavali prin boia dulce, sau alte condimente, in functie de gustul fiecaruia.

Servim direct de la frigider, pentru micul dejun, sendvisuri sau pentru un platou de aperitive.

Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive