O ciorba buna, ideala in perioada postului, mi se pare a fi ciorba de fasole rosie. Cred ca ar fi mers si mixta, poate data viitoare.

Gatita la Crock-Pot, a iesit de senzatie. Desigur, prefer sa folosesc slow cooker-ul si din motive de timp liber redus, astfel ca fiecare isi poate face treaba lui :)))

IMG_4387

IMG_4398

IMG_4403

Ingrediente

    • 400 g fasole rosie (am preferat prefiarta)
    • 2 cepe rosii
    • 1 rosie coapta bine
    • 1 morcov rondele (eu am folosit congelati)
    • cimbru
    • boia iute
    • chimen
    • sare
    • 1 lg pasta de tomate
    • 3 cani cu apa
    • 2 linguri ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la sursa de curent.

Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Procedam la fel cu rosia.

In vasul aparatului  turnam 2 linguri cu ulei de floarea soarelui, adaugam ceapa si morcovul taiat rondele.

IMG_4382

Adaugam fasolea (eu am folosit si zeama din conserva) si pasta de tomate diluata in apa. Adaugam cimbru, boia, chimen, sare si acoperim cu capacul.

Selectam functia low, timp de preparare 2 ore. Dupa terminarea programului, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald.

Servim cu ceapa rosie sau praz si …paine prajita. Eu am servit cu rondele de praz.

Recomandari:

  1. daca folositi fasole uscata, lasati-o la hidratat, apoi fierbeti-o cu un praf de sare si bicarbonat (de la Vladut pont).
  2. in cazul in care se folosesc legume proaspete, se dubleaza durata de preparare.
  3. puteti acri cu bors.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive