Postat: 27 martie 2016 - Fără carne, Legume - comentarii

Copilaria mea a fost marcata de cateva mancaruri si deserturi care astazi ma arunca in butoiul cu amintiri. Pot sa spun ca azi am reusit sa retraiesc o parte din ea si sa imi fac ziua speciala.

Nu stiu cati dintre voi ati savurat sau cunoasteti mancarica de prune, dar eu am crescut cu ea. Iaiaca mea (bunica din partea tatalui) o pregatea mereu. Era atat, dar atat de buna. Bunica o pregatea mereu la foc mic, asa…pe-ndelete! O nebunie, un gust minunat! Iar pentru mine a fost si va ramane o delicatesa chiar de pare o mancare banala pentru unii.

Astazi am indraznit sa fac propria mea mancarica de prune. Din motive de dieta, am deviat destul de mult de la reteta ei, in sensul ca bunica facea cu zahar ars, fara ceapa. Eu am adaugat ceapa, am renuntat la zahar si ce credeti? Ca sa o pregatesc la fel, la foc mititel, am apelat la Crock Pot. Eram convinsa ca este mai mult decat perfect pentru misiunea mea 🙂

Ohh, nici nu pot sa va descriu ce am simtit cand am savurat prima lingura…pur si simplu un rasfat. Da, astazi reteta bunicii si Crock Pot m-au rasfatat, la maxim!

 

IMG_4200

IMG_4232

Ingrediente

    • 500 gr prune uscate
    • 2 cepe rosii potrivite
    • 100 gr morcovi baby
    • 2-3 linguri ulei
    • sare
    • 1 lingura pasta tomate

 

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt.

IMG_4162
Conectam aparatul la priza. In vasul de ceramica, turnam 2-3 linguri cu ulei, ceapa tocata marunt si morcoveii, alaturi de un praf de sare. Selectam functia high si durata de 30 min.

IMG_4165

Intre timp, spalam in apa rece prunele. Le desfacem de samburi si le lasam la scurs.

Dupa cele 30 minute, ceapa devine translucida, iar atunci adaugam prunele desfacute. Dizolvam o lingura de bulion intr-o cana cu apa si turnam peste prune. Acoperim, selectam functia low si durata de 1 h 30 min.

Dupa ce se termina programul, stim ca aparatul trece pe functia de pastrare la cald, ceea ce este ideal, mai ales cand servim mai tarziu.

Servim calda, dar este la fel de buna si rece.

Recomandari:

Alegeti prune uscate la soare, nu din cele uscate la fum, au un gust usor aspru.
Bunica mea nu folosea ceapa, punea morcovi obisnuiti taiati rondele subtiri si topea cateva linguri de zahar, apoi punea prunele si morcovii, apa si lasa la foc mic sa se gateasca.

Sa va fie de folos!

 

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive