Piticii adora orezul cu lapte, insa pentru mine provocarea este maxima, in sensul ca trebuie sa stau mereu langa oala sa nu se arda orezul :))))

La Crock-Pot am gasit salvarea, in sensul ca, are el grija sa nu se mai arda, plus ca iese extrem de cremos orezul cu lapte. Sincer, pentru mine, este un avantaj destul de mare, iar cei care ma cunosc, inteleg ce vreau sa spun :)))

De data aceasta, am optat pentru un lapte de cocos, cateva capsuni si fistic.

Laptele de cocos este extrem de fin, catifelat, iar tot preparatul in sine a iesit delicios.

Multumesc Crock-Pot pentru munca depusa!

Poate va e de folos aceasta reteta, mai ales ca este si de post!

IMG_4298

IMG_4307

IMG_4314

Ingrediente
  • 1 l lapte de cocos
  • 200 gr orez cu bob mare
  • 3 linguri zahar alb
  • capsuni proaspete
  • fistic crud


Mod de preparare

Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la priza.

In vasul aparatului, turnam laptele de cocos.

Spalam orezul, il adaugam peste lapte. Urmeaza sa punem 3 linguri de zahar, daca preferati mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar. Acoperim cu capacul, selectam functia low si timpul de gatire 3 ore.

Dupa terminarea programului, aparatul aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital trece automat pe functia de pastrare la cald, ideala, mai ales ca nu am fost acasa cand a incheiat gatirea.

Scoatem in cateva forme, dam la rece. Ornam cu felii de capsuni proaspete si fistic tocat grosier.
Eu am pregatit si un sos de capsuni (congelate). Am pus la incalzit 100 ml apa, am adaugat o lingurita rasa de amidon, 1 lg de zahar si am lasat sa se lege, apoi am pus 2 maini de capsuni, intregi, congelate. Am lasat pana s-a inchegat un sos. Astfel, capsunile isi pastreaza si forma si gustul.

Un deliciu! Iar combinatia de cocos, capsuni si fistic a fost una chiar fericita!

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!