O noua zi din dieta mea, o noua provocare, insa si o reteta usoara si gustoasa, ideala pentru zilele de post.

Ador mancarurile picante, cu rosii multe, unde mai pui ca am in dotare si niste nebunii de ardei care au mers la fix cu aceasta supa.

Lejera, cremoasa, insa tare „harnica” daca intelegeti ce vreau sa spun. Cred ca mergeau si niste nachos langa ea, insa puteti adauga voi, eu am stat cuminte.

Secretul supei sta in modalitatea de preparare, asa molcom, intocmai ca un sos de paste. Astfel, am apelat din nou la prietenul din dotare, Crock Pot, am stiut ca misiunea asta va fi floare la ureche pentru el. Asa a si fost, a tors cuminte doua ore si mi-a dat cea mai savuroasa supa de rosii care mi-a dat senzatii maxime :))))

Avantajele acestui aparat sunt multiple, insa cel mai mult imi place ca toarce cuminte, linistit, la temperaturi scazute, iar mancarea gatita la foc mic si indelung, iese tare gustoasa!

Sper sa va fie de folos mai ales daca va place gustul de rosii si mancati si picant!

IMG_4260

IMG_4268

Ingrediente

    • 800 g cuburi rosii (decojite)
    • 1 capatana usturoi
    • 400 g mix prefiert (porumb, mazare, ardei rosu)
    • sare grunjoasa
    • 2 linguri ulei
    • patrunjel (busuioc)
    • 1 vrf cutit paprika afumata iute
    • 1 ardei rosu iute

Mod de preparare

Spumam cuburile de rosii impreuna cu 2 catei de usturoi si 2 rondele de ardei iute, cu ajutorul unui blender, adaugam 1 lingurita sare grunjoasa si 2 linguri ulei de masline. Adaugam 2-3 fire de patrunjel sau busuioc.

Conectam aparatul Crock-Pot, turnam in vasul aparatului compozitia de rosii, adaugam restul de usturoi tocat marunt. Acoperim cu capacul, selectam functia low, durata de 2 ore, timp in care putem face treaba nestingheriti.

Dupa doua ore, ridicam capacul, amestecam cu o lingura de lemn, gustam, daca mai e cazul, mai adaugam sare, putina paprika iute si punem si mixul de legume prefierte. Daca aveti legume crude, prelungiti durata de coacere ulterior la o ora.

Acoperim din nou, selectam functia low pentru inca 30 minute.

Dupa expirarea timpului de preparare, aparatul Crock-Pot, trece automat pe modul pastrare la cald, un avantaj maxim mai ales daca nu servim imediat.

Supa se serveste fierbinte, are un efect maxim garantat, in sensul ca e destul de spicy. Are o textura cremoasa, gust savuros de rosii si extra picanta. Daca nu mancati picant, eliminati ardeiul si paprika, si lasati doar usturoiul.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!