Din seria preparatelor din carne de miel, va aduc astazi o idee simpla, si anume cotlete de berbecut cu garnitura de legume!

Simplu, chiar simplu, dar si foarte aromat! Carnea a fost marinata in prealabil cu ajutorul aparatului de vidat si de marinat de la Food Saver. Pasul aceste estre extrem de important, insa avantajul este ca marinarea se face extrem de repede, si asta in vid. Nu mai tinem frigiderul ocupat o zi intreaga cu caserola cu carne si mai ales e grozav de luat si la gratarul cu lemne.

Haideti sa vedeti cat de usor si simplu se poate realiza!

IMG_5297

IMG_5292  IMG_5298

IMG_5238

Ingrediente

    • 4 portii cotlete berbecut (cu os)
    • 5-6 cartofi noi
    • cativa morcovei baby
    • 2 leg usturoi verde
    •  200 gr rosii cherry
    •  400 gr mix ciuperci
    •  1 cub unt
    •  pentru marinada
    • ulei de masline
    •  300 ml vin alb
    •  sare grunjoasa
    •  piper cu lamaie
    • 2 fire usturoi verde
    •  piper cu lamaie
    •  boia iute
    • oregano uscat
    •  3-4 rosii cherry
    •  1 salata verde
    •  cateva rosii cherry
    •  ulei de masline
    •  suc lamaie
    •  sare

Mod de preparare

Pregatim carnea. O condimentam bine cu sare, piper, boia, piper macinat mai mare. Presaram oregano, putina salvie daca doriti.
Pentru o marinare rapida am apelat la aparatul Food Saver si caserola speciala pentru marinare rapida cu ajutorul carora am pregatit repede baitul si carnea s-a marinat in jumatate de ora. Stiu ca unele lucruri se fac cel mai bine pe indelete, insa uneori e bine de pus in practica tehnologia si sa economisim timp pretios.
Asadar, desfacem caserola, sezam bucatile de carne. Adaugam vinul, apoi stropim cu putin ulei de masline, adaugam putina sare, condimente, cateva fire de usturoi tocat si cateva rosii cherry taiate in jumatati si presate usor. Acoperim cu capacul, conectam aparatul Food Saver si procedam la vidarea caserolei conform instructiunilor. Foarte faina toata treaba, iar aromele din condimente au fost absorbite de carne. Rotim butonul in pozitie inchis, apoi deconectam furtunasul de la aparat si depozitam caserola in frigider, timp in care pregatim garnitura.
IMG_5225 IMG_5229
Curatam cartofii noi, ii pregatim cateva minute la aburi impreuna cu morcoveii. Punem la incins putin ulei de masline cu putin unt, adaugam cateva fire de usturoi tocat. Rumenim la foc iute cartofii si morcoveii, apoi adaugam mixul de ciuperci si lasam sa sfaraie pe foc. Adaugam sare si piper cu lamaie. Dam deoparte.
Scoatem caserola cu carne marinata de la frigider, o desfacem, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava termorezistenta. Adaugam restul de usturoi verde tocat, cateva rosii cherry si punem si cateva linguri din bait. Dam totul la cuptor, la foc mediu spre iute, pana devin rumene si patrunse cotletele. Spre final, adaugam si legumele trase la tigaie si mai lasam la foc iute, aproximativ 10 minute.
IMG_5238
Servim totul cu salata verde cu rosii cherry si masline negre, asezonata cu un dressing din ulei de masline, sare si suc de lamaie.
IMG_5250
Sa va fie de folos!

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive