Din seria retetelor de Paste, (si aici ma adresez celor care consuma carne de miel, dar si celor care au oarecare retineri), va aduc una de frigarui. Putin spus savuroase, iar secretul pentru acest lucru sta in aceeasi marinare cu ajutorul caserolei si aparatului de vidat de la Food Saver.

Usor si rapid de realizat totul, astfel incat va recomand sa treceti pe lista de favorite, chiar o puteti pregati si la un gratar, alaturi de prieteni.

Haideti sa vedeti cum au iesit!

IMG_5061
IMG_5067

IMG_5065
IMG_5086

Ingrediente

    • 1 muschiulet miel
    • 250 gr rosii cherry
    • bete frigarui
    • marinada:
    • boabe piper negru
    • 3 lg ulei de masline
    • suc de la 2 lamai
    •  1 lg mustar
    • 50 ml vin alb
    • o lingurita piper cu lamaie
    •  1/2 lgta salvie uscata
    • 1/2 lgta oregano uscat
    • 1 lg pudra usturoi
    • 1 lg sare mare
    • garnitura
    • 150 gr orez basmati
    • 1 conserva fasole rosie (prefiarta)
    •  50 gr spanac baby
    •  1/2 lgta turmeric
    •  sare
    •  50 gr unt
    •  2 lg ulei de masline
    • sos alb cu usturoi
    •  200 gr crema de branza
    • 2-3 catei usturoi
    •  2 lg ulei de masline
    •  sare
    • cateva fire patrunjel verde
    • sucul de la o lamaie

Mod de preparare
Muschiuletul se portioneaza in cuburi mici. Rosiile se spala si se lasa la scurs.
Se pregatesc betele de frigarui. Se pregatesc frigarui, alternand cate un cub de carne cu o rosie.
Se lasa deoparte.
Separat, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, se poate adauga putin vin alb, chiar daca avem un acid, merge si putin vin. Se adauga mustarul si se amesteca bine, apoi condimentele.
Se gusta putin din marinada, daca mai e nevoie, se suplimenteaza cu sare sau alte condimente.
Se pregateste aparatul de vidat Food Saver, se conecteaza la curent. Frigaruile se asaza in caserola pentru marinare (vezi foto), apoi se toarna sosul de condimente. Se inchide caserola pentru marinare rapida cu capacul din dotare.
foodsaver marinareIMG_4998  IMG_5014
Se conecteaza furtunasul din dotare, se procedeaza conform instructiunilor de marinare, apoi se da la rece timp de 20 minute, timp in care se poate pregati garnitura.
Se pune la incalzit, intr-o tigaie, un cub de unt si 2 linguri de ulei de masline.
Se spala orezul, apoi se scurge bine.
Se pune la calit in untul topit, se amesteca usor, apoi se adauga putina sare de mare si un praf de turmeric.
IMG_5009 IMG_5040
Se amesteca sa se uniformizeze, apoi se adauga putina apa sau supa de legume si se lasa pana devine patruns orezul. Fasolea se scoate din conserva, se clateste usor, apoi, se adauga peste orez si se amesteca putin. Spanacul se spala, se lasa la scurs cateva minute, apoi se adauga asa proaspat, in orez si se amesteca. SE potriveste gustul cu putina sare si piper cu lamaie si se da deoparte.
Se scoate caserola cu carne, de la frigider, se desface capacul, se scot frigaruile.
Se mai condimenteaza putin dupa preferinte, apoi se frig pe un grill incins, pana devine patrunsa si rumenita carnea.
IMG_5045
Se pun intr-un blender, crema de branza, sarea, uleiul, usturoiul si patrunjelul spalat.
Se adauga zeama de lamaie si se paseaza totul, obtinand un sos extrem de savuros.
Frigaruile se servesc cu garnitura de orez si sos de usturoi. este foarte frageda si aromata, semn ca marinarea in vid s-a realizat cu succes.
Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive