Cel mai mult dintre dulciuri, imi plac fursecurile. Cel putin, acum, asa cred :)))

Am facut piticilor fursecuri cu nesquick. Nu le dau in mod constant pudra din aceasta instant, insa acum s-a combinat foarte bine. Citind si ingredientele de pe ambalaj, am ajuns la concluzia ca puiul din comert e mai nociv decat pudra asta care contine cacao, zahar pudra! :))))

Au iesit foarte fragede, desigur untul detine meritul pentru acest lucru, insa toate ingredientele s-au combinat foarte frumos si au rezultat cele mai fragede fursecuri. E de ajuns doar sa le strangeti usor intre doua degete si se farama. Atat de fragede ce sunt! Un mare like pentru ele!

IMG_5155

IMG_5155-1

IMG_5159

Ingrediente

    • 150 gr unt gras
    • 1 praf sare
    • 1 galbenus
    • 60 gr zahar pudra
    • 4 linguri nesquick
    • 1 lg cacao (optional)
    • 200 gr faina
    • 1 vrf cutit praf de copt
    • pentru tavalit
    • 3-4 lg nesquick

Mod de preparare

Untul moale se amesteca cu un praf de sare, zaharul, pudra de nesquick. Se mixeaza spuma, cu ajutorul unui mixer. Se adauga galbenusul si se incorporeaza in crema de unt.
Nota: avand in vedere ca in nesquick exista si o cantitate de zahar, puteti adapta daca va doriti mai dulce, in sensul ca puteti suplimenta cantitatea de 60 gr de zahar, desi eu zic ca e ok.
Faina se cerne cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze compozitia.
Se da totul la rece timp de o jumatate de ora.
Se pregateste un castronel in care se pune pudra de nesquick. Se pregateste o tava de copt prevazuta cu hartie pergament. Se preincalzeste cuptorul.
Se scoate compozitia de la rece. Se formeaza bilute potrivite care se tavalesc prin nesquick si se asaza in tava, la distanta de minim 2-3 cm una de alta. Se pun la copt, in cuptor, la 180 grade, timp de 15-18 minute.
IMG_5133
IMG_5136
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se tempereze in tava, fiind extrem de fragede cand sunt fierbinti. Dupa ce s-aau temperat, se scot cu ajutorul unei spatule si se depoziteaza intr-o cutie de metal sau borcan de sticla.
IMG_5138
Se servesc cu lapte cald sau cafea! Sa va fie de folos!

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive