O noua zi, o noua provocare, o noua reteta care sper sa va fie pe plac.

Aceasta mancare este pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, insa secretul ei sta in marinarea carnitei. Gatita apoi usurel, la foc mic, iese de milioane. Pur si simplu se topeste. Musai sa o serviti cu acel sos si cu niste crutoane aromatizate!

Pentru marinarea carnii, am apelat la „prietenul” din dotare, Food Saver, astfel ca marinarea s-a facut chiar in vid, si asta extrem de rapid.

Musafirii vor cere bis, va garantez!

IMG_5392

IMG_5386

IMG_5399

Ingrediente

    • 4 portii cotlet (coaste) miel
    • 200 ml vin alb
    •  3-4 linguri ulei de masline
    •  1 fir praz (din cel gros)
    •  1 leg ceapa verde
    • 1 leg usturoi verde
    •  sare
    •  piper
    •  sos iute
    •  un cub de unt
    • 2 fire rozmarin verde
    • 2 fire salvie verde
    •  ridichi rosii
    •  cateva fire spanac
    •  1 ardei iute
    •  paine pt crutoane
    •  condimente crutoane
    •  ulei de masline

Mod de preparare

Se pregateste aparatul de marinat Food Saver si caserola pentru marinare rapida. Carnea se condimenteaza cu sare, piper, sos iute.
Se asaza in caserola, se toarna vinul si uleiul, se adauga ceapa verde si usturoiul tocate. Se acopera cu capacul, se preseaza bine, apoi se conecteaza cu furtunasul din dotare la aparatul de vidare Food Saver.
Se videaza caserola, se inchide butonul si se deconecteaza de la aparat. Se da la rece un sfert de ora.
Se scoate apoi, se desface butonul si se scoate carnea.
IMG_5354
Prin acest procedeu carnea va fi marinata in cateva minute, nu mai este nevoie sa o lasam peste noapte la marinat asa cum procedam in mod obisnuit.
Se pregateste slowcooker-ul, se asaza carnea in el, se toarna si baitul in care s-a marinat carnea.
Prazul se curata si se taie in rondele groase. Se adauga peste carne, alaturi de cateva fire de rozmarin si salvie, si cubul de unt. porneste aparatul si se seteaza durata de 4 ore, pe functia low.
IMG_5367 IMG_5368
Dupa ce s-a gatit carnea, se scoate pe un platou, se adauga si sos si se serveste cu salata de ridichi si spanac, asezonata cu suc de lamaie si rondele de ardei iute si crutoane aromatizate cu usturoi si boia iute.
Carnea a iesit extrem de frageda, pur si simplu plina de arome, frageda si suculenta, si asta extrem de rapid, numai cu ajutorul caserolei de marinate de la Food Saver, iar crutoanele aromatizate au completat din plin preparatul.Sa va fie de folos!

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive