Mai mult decat indicat, cautat si savurat in aceasta perioada de dupa Paste, este un mic dejun racoritor, gustos si care face bine stomacelului putin incarcat de cozonac, pasca si friptura :))))

Cel mai usor preparat care se poate face chiar acasa, este iaurtul. Pui o lingura de iaurt gras intr-un vas de ceramica sau intr-o oala de lut, torni laptic caldut, 100 % natural, acoperi si lasi in loc caldut.

Dimineata, te bucuri de un mic dejun perfect!

IMG_5181

IMG_5184

IMG_5195

Ingrediente

  • 500 gr iaurt de casa
  • 3-4 lg miere cu ghimbir ras
  • 1-2 banane
  • fructe de padure (antioxidanti multi)
  • capsuni
  • miez de nuca
  • sirop artar
  • 1 lg cacao
  • scortisoara

Mod de preparare

Iaurtul se amesteca cu mierea cu ghimbir. 1/3 din el se amesteca cu putina cacao sau pudra de roscove.
Bananele se feliaza, capsunile se spala si se taie felii.
Se folosesc borcanele mici care se umplu cu iaurt, fructe, se alterneaza straturi dupa bunul gust.
Se garnisesc cu sirop de artar si nuci si eventual un praf de scortisoara, sau se garnisesc cu fructe proaspete.
Un borcanel, un singur borcanel aduce zambetul pe fata oricarui pitic mofturos sau oricarui adult pus pe fuga spre servici.
Simplu, de casa, gustos si plin de culoare, atribute care asigura succesul in orice preparat culinar!
Sa va fie de folos!
IMG_5120

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive