Astazi va aduc o alta reteta usoara, rapida si pregatita chiar la noi acasa, sper sa va fie de folos, mai ales in aceasta perioada.

Daca aveti musafiri la masa, vreti sa pregatiti ceva rapid, insa timpul nu va ajuta, solutia e simpla. Un gratar, o garnitura rapida si totul gata in mai putin de 30-40 minute.

In acest caz, o friptura aromata cu o garnitura de dovlecei, un sos racoritor de iaurt au facut deliciul unei mese gustoase. Carnea, sigur ca am marinat-o cu ajutorul aparatului de vidat si a caserolei de marinat de la Food Saver. Haideti sa vedeti ce si cum si mai ales cat de rapid este totul!

IMG_5591

IMG_5612

Ingrediente

    • 4 portii de muschiulet/ cotlet miel
    • 100 ml vin alb
    • ulei de masline
    • cimbru uscat
    • sare
    • piper verde
    • cateva fire salvie
    •  1 dovlecel
    • 1 zucchini
    • 1 leg marar verde
    •  ulei de masline
    •  sare
    • piper cu lamaie
    •  300 gr iaurt gras
    • 5-6 castraveti
    •  3-4 fire usturoi verde
    •  2-3 fire ceapa verde
    •  2 fire menta verde
    •  grisine cu sare

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si usturoi. pregateste caserola de marinare de la Food Saver. Se asaza carnea in ea, se toarna vinul, uleiul, cateva fire de usturoi verde,salvie.
Se acopera cu capacul, se conecteaza la aparatul de vidat Food Saver, la care se ataseaza caserola pentru marinare rapida.
Se roteste butonul spre inchis, apoi se deconecteaza. Vidata, carnea se marineaza repede, astfel ca in maxim jumatate de ora, putem gati carnea. Se da la rece caserola, timp in care pregatim garnitura.

Dovleceii se spala. Se taie rondele subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie, se asezoneaza cu sare si piper.
Se frig pe grill, la foc iute, apoi se scot si se asezoneaza cu marar verde tocat.
Se pregateste o salata de castraveti cu marar verde, asezonata cu lamaie siulei de masline.
Caserola se scoate de la rece, se deschide rotind butonul spre deschis, apoi se scoate carnea pe un servet. Carnea se frige pe frill-ul incins.
Se toaca marunt cateva fire de ceapa si usturoi verde, cateva fire de marar. Iaurtul se amesteca cu sare, rondelele de verdeata si se adauga putin ulei de masline.
Carnea proaspat fripta se serveste cu garnitura de dovlecei, sos de iaurt rece si aromatizat si grisine.
Grozav preparat, carnea foarte aromata, si asta in timp foarte scurt, numai cu ajutorul caserolei de marinare in vid de la Food Saver.

Rapid, gustos si plin de arome!
Sa va fie de folos!

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive