Sunt convinsa ca v-am atras atentia cu acest „merdenchi„. Va intrebati ce este, nu-i asa?

Merdenchi este un produs traditional cu origini vechi in aceasta zona viticola- Vrancea. Este un produs natural din struguri fara adaos de zahar, o peltea de must. 100% natural, fara niciun bob de zahar adaugat, fiert la foc de lemne.

Il gasiti la prietenii nostri, Bunatati din natura, alaturi de multe alte produse naturale, toate preparate cu multa truda si mult suflet.

Se poate consuma ca atare, pe paine cu unt, la un ceai, saauu… se poate folosi ca si inlocuitor al zaharului.

Va place ciocolata de casa? Noua da, este favorita lui Teo.

Se stie ca cel mai mare „pacat” al ciocolatei de casa este cantitatea foarte mare de zahar raportata la cantitatea de produs finit, si atunci, ne infranam uneori si nu mai papam.

Acum, am experimentat ciocolata de casa la care am folosit in loc de clasicul sirop de zahar sau indulcitori sintetici, minunatul merdenchi. Va spun cu mana pe inima, a fost un real succes aceasta combinatie. Eu personal, sunt extrem de incantata si va spun sincer, am savurat pe-ndelete din ea.

Sa va fie de folos si voua!

IMG_7668

IMG_7674

IMG_7682

Ingrediente

  • 250 gr lapte praf
  • 125 gr unt nesarat
  • 125 gr merdenchi (un borcanel)
  • 2-3 lg cacao neagra
  • 200 ml lapte dulce
  • 2 lg rom
  • 50 gr alune de padure/ migdale

Mod de preparare

Laptele praf se amesteca cu cacaoa.
Untul moale se pune intr-un castron. Se adauga merdenchiul, se amesteca cu un tel para. Cand compozitia devine pufoasa, omogena, se adauga laptele praf. Nu adaugati toata cantitatea de lapte praf deodata, ci in transe. Se adauga treptat si laptele dulce, se omogenizeaza pe masura ce adaugati din ingrediente.
Alunele si migdalele se trag cateva secunde la tigaie, cat sa se degaje aroma lor si se incorporeaza in amestecul de ciocolata. Compozitia se pune in forma, se lasa sa se intareasca, apoi se depoziteaza la rece.
Este pur si simplu incredibil de buna, si asta fara niciun gram de zahar adaugat.
Sa va fie de folos!

IMG_7635 IMG_7637 IMG_7638 IMG_7643

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive