Una dintre cele mai savuroase salate este si cea de boeuf. La romani mai ales, de cele mai multe ori, salata de boeuf se face cu carne de pui si se adauga foarte multa maioneza. Salata in sine este foarte gustoasa, insa maioneza este cel mai mare „impediment” in a o consuma in cantitate mare.

Astazi, am pregatit o salata de pui, cu legume multe si in loc de maioneza, am pregatit un sos de iaurt cremos cu putin mustar. Asezonata cu sare si piper, sa stiti ca a iesit foarte gustoasa. Evident, nu va avea nicicand gustul salata de boeuf, insa eu ma declar foarte multumita de gust si de economia calorica pe care am facut-o optand pentru sosul de iaurt.

Asadar, va prezint si varianta mea de salata de pui cu legume. Painea prajita este optiune personala!

IMG_8590

IMG_8593

IMG_8610

Ingrediente
  • 1 piept de pui cu os
  • 6 cartofi marisori
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • 1 telina micuta
  • 2 cepe
  • 100 gr mazare congelata
  • 5-6 castraveciori murati
  • sare
  • 200 ml iaurt natur (eu am folosit din cel cremos)
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
Mod de preparare

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pipetul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar pieptul.
Se curata si se spala legumele. Cartofii se pun la fiert separat, mazarea se opareste cateva minute.
Restul legumelor se pun la fiert peste carne. Se lasa sa fiarba bine. Cand sunt fierte toate, se scot din apa si din supa si se lasa sa se raceasca bine.  Ceapa se arunca, restul legumelor fierte se taie cubulete potrivite.
Pieptul de pui se taie cubulete. Castraveciorii se taie la fel. Se amesteca toate legumele si carnea intr-un castron mai mare. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Separat se amesteca iaurtul cu putin mustar si un praf de sare. Se adauga peste salata si se amesteca usor. Se da la rece pana in momentul servirii. Este foarte gustoasa usoara si racoritoare, se poate servi cu paine prajita unsa cu putin usturoi.
Se poate jongla cu cantitatile sau cu ingredientele, dupa gustul fiecaruia.
Sa va fie de folos!

IMG_8575 IMG_8580 IMG_8588 IMG_8603

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive