Postat: 16 august 2016 - Dulciuri, Prajituri - comentarii

De cele mai multe ori, putem încropi o prăjitură sau o plăcintă, fix din ingredientele rămase prin cămară!

Cu siguranță, toată lumea are mereu câte un pișcot sau un biscuite rămas prin dulap, un rest de iaurt sau niște fructe rămase. Trebuie doar să ne punem pe treabă.

Din seria, rapid și gustos, iată o prăjitură care va cuceri și invitații la masă. O puteți pregăti în maxim, maxim 15 minute, și cât serviți masa, aceasta stă cuminte la rece, așteptând să fie savurată.

IMG_8774

IMG_8790

Ingrediente

  • 1 pungă mică pișcoturi
  • biscuti rămăși
  • 1-2 banane
  • suc portocale (compot mandarine, etc)
  • iaurt natur
  • puțin zahăr pudră (în funcție de cât de dulce preferați)
  • fructe de sezon
  • ciocolată rămasă

Mod de preparare

Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă.
Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov.
Se curăță și se feliază bananele. Se așază peste baza de pișcoturi. Iartul se amestecă cu puțin zahăr pudră, se poate stoarce și puțină zeamă de lămâie sau se poate adăuga un zahăr vanilat. Se toarnă iaurtul peste banane și pișcoturi, se nivelează ușor. Se presară fructe de pădure, eu am avut niște zmeură, afine și mure rămase. Ciocolata se topește și se glazurează prăjitura.
Se dă la rece până în momentul servirii. Este tare bună, un fel de savarină fructata, datorită texturii pișcoturilor însiropate din abundență.
Să vă fie și vouă de folos!

IMG_8769

 

Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive