Aceste fursecuri sunt ușor parfumate, cu textură crocantă la exterior și pufoase în interior. Sunt asemănătoare cu fursecurile cu ciocolată (chocolate crinkles), la fel de gustoase și ușor de pregătit.
Vă puteți răsfăța oricând pe cei dragi cu niște fursecuri alături de o cană cu ceai.
Aroma lămâiei este subtilă, delicată, ceea ce le conferă și mai mult gust.
Iată și rețeta acestor fursecuri cu lămâie, le recomand din inimă!

fursecuri-lamaie1

fursecuri-lamaie7

Timp de preparare: 20 min Nr. porții: 35 buc

Ingrediente

  • 120 gr unt gras
  • 100 gr zahăr
  • un praf sare
  • 2 ouă
  • 1 lămâie + 1 lime
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf copt (10 gr)
  • suplimentar
  • 200 gr zahăr pudră
  • 150 gr zahăr tos alb

Mod de preparare
Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul.
Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici.
Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul. Se spumează bine, apoi se adaugă câte un ou, mixând bine după fiecare. Se adaugă sucul de la cele două lămâi, se mixează puțin, apoi se adaugă făina și se omogenizează. Se scoate aluatul din vas, se învelește în folie alimentară și se depozitează în frigider circa o oră. Eu l-am pregătit cu o zi înainte.
Se pregătește o tavă de copt, se așază hârtie pergament. Se pornește cuptorul, la 160 grade.
Se pregătesc două castronele în care se pune zahărul tos, iar în celălalt zahărul pudră.
Se scoate aluatul din frigider, se formează biluțe potrivite care se tăvălesc întâi prin zahărul tos, apoi prin zahărul pudră. Se așază în tava de copt, lăsând distanță de 2-3 cm între ele. Se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 12-15 minute. Se scot apoi, se lasă să se tempereze în tavă, apoi se transferă pe un platou.
Sunt foarte fragede cât sunt fierbinți, însă pe măsură ce se răcesc, se întăresc la exterior și rămân pufoase în interior.
Sunt foarte bune aceste fursecuri cu lămâie și sper să le încercați și voi măcar o dată!

fursecuri-lamaie8

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive