Că sunt fan declarat al biscuiților, al fursecurilor, recunosc și cine mă cunoaște, știe acest lucru. Îmi plac biscuiții de casă cu mac și lămaie, biscuiții cu cacao, biscuiții cu fulgi de ovăz, toți îmi plac. Și îmi place să pregătesc tot felul de biscuiți și fursecuri piticilor mei.
Astăzi, vă întâmpin pe blog cu o retetă de biscuiți de casă cu cafea. Sunt minunați, aromați, iar când i-am scos din cuptor, mirosea peste tot a cafea prăjită… M-am topit!
Sper să vă facă și vouă cu ochiul, desigur dacă vă place cafeaua, și sper să îi încercați!
Eu mă declar incantată la maxim de acești biscuiți de casă cu cafea!

biscuiti-cafea2

biscuiti-cafea5

biscuiti-cafea18

biscuiti-cafea19

Timp de preparare: 15 minute Timp de coacere: 15 min Nr. portii 20

Ingrediente

  •  170 gr unt
  • un praf sare
  • 60 gr zahăr pudră
  • 2 lg pline cu nutella
  • 2 lg cafea solubilă
  • 1 lg cacao neagră
  • 200 gr făină (+/- 20 gr)
  • 1 vrf cuțit bicarbonat sodiu
  • 2 lg lapte dulce
  • pepite ciocolată

Mod de preparare

 Untul moale, un praf de sare și zahărul se amestecă cu un tel până devine spumos. Se adaugă două linguri cu nutella, cafeaua, cacaoa. Se omogenizează puțin, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și cele două linguri de lapte. Se încorporează, apoi se adaugă făina și se amestecă cât să se omogenizeze compoziția. În funcție de tipul făinii, poate fi necesar să mai adăugați 20 gr, important este să iasă un aluat compact, dar maleabil, nu foarte tare. Se adaugă și pepitele de ciocolată și se frământă ușor cu mână. Se lasă aluatul la rece 20 minute.
Se pornește cuptorul la 160 grade. Se pregătește o tavă de copt, cu hârtie pergament.
Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat de 1,5 cm. Se decupează discuri potrivite (în funcție de alegerea fiecăruia), apoi se așază în tavă de copt. Se ștampilează cu ștampila din dotare sau se înțeapă cu o furculița, depinde de ustensila de care dispuneți. Dacă nu doriți să îi mai stampilați, întindeți stratul de aluat mai subțire.
Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, timp de 10-15 minute. Se scot și se lasă la temperat în tavă, apoi se transferă pe un grătar de bucătărie.
Dacă vă place gustul mai intens de cafea, puteți suplimenta cantitatea.
Din cantitatea de zahăr folosită, ies destul de dulci biscuiții, datorită și cremei nutella. Dacă vreți să renunțați la aceasta, poate ați vrea să suplimentați cantitatea de zahăr cu încă 20-30 gr, depinde de gustul fiecăruia. Mie nu îmi plac foarte dulci.
Ușor, simplu și rapid de făcut acești biscuiți de casă cu cafea!
Să vă fie de folos!

biscuiti-cafea-copt-2 biscuiti-cafea-copt

Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive