Celebrele batoane Bounty din comerț au fost mereu un punct de atracție pentru mine. Îmi place mult aroma nucii de cocos, chiar consumăm mereu și ne place mult și laptele de cocos.
Pornind de la o cutie de lapte de cocos și una de lapte condensat, am pregătit în ritm ultra rapid, niște bomboane de acest gen. Au ieșit peste așteptări de bune, astfel că le trec pe lista de favorite. Cred că cel mai fericit a fost David, întrucât „a sustras cu bună știință” multe bucăți din frigider pe care le-a savurat tacticos :)))) Cel mic a fost complice :))))
5 ingrediente, 5 minute de pregătit și multe altele de savurat.
Sper să vă placă și vouă această rețetă de bomboane cu nucă de cocos trase în ciocolată!

bounty-de-casa10

bounty-de-casa6

bounty-de-casa11

bounty-de-casa19

Timp de preparare: 10 min Timp de asteptare: 2 h Nr. portii: 35 buc

Ingrediente

  • 400 gr lapte condensat (din cel gros)
  • 2 linguri mari cu lapte de cocos
  • 300 (+50 gr) nucă de cocos
  • 80 gr unt
  • 400 gr ciocolată neagră/ cu lapte
  • 100 ml lapte dulce

Mod de preparare

Laptele de cocos dacă se scoate de la rece este untos și solid. Se iau două linguri mari din acest lapte și se folosesc în compoziție.
Se desface conserva de lapte condensat (sau dacă aveți făcut în casă), se toarnă conținutul într-un vas mai mărișor. Se adaugă laptele de cocos, untul și 3/4 din nucă de cocos. Se amestecă până la omogenizare. Dacă este cazul, se adaugă și restul de nucă de cocos, compoziția trebuie să fie densă. Aceasta se toarnă într-o formă de copt prevăzută cu hârtie. Se întinde în strat de 3-4 cm, apoi se acoperă cu o folie alimentară, se nivelează frumos și se depozitează la rece unde se va întări și se va comporta ca un bloc compact. Se lasă 2-3 ore la rece.
Ciocolata se topește împreună cu laptele, preferabil pe baie de aburi ca să se omogenizeze frumos și ușor, apoi se dă deoparte, se lasă la temperat.
Compoziția cu nucă de cocos se porționează cu un cuțit foarte bine ascuțit, în cuburi de 3 x 3 cm, sau după preferințe în batoane lungi, și se glazurează cu ciocolată, apoi se lasă la întărit pe un grătar de prăjituri. Se dau la rece apoi până în momentul servirii.
Sunt absolut delicioase!
Să vă fie de folos!

dulciuri5

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive