Postat: 23 octombrie 2016 - Legume, Pește - comentarii

Paella este o mâncare cu specific spaniol, pe bază de orez, legume, și ca orice mâncare cu tradiție și renume, rețeta i s-a perpetuat în lumea întreagă, în variante mai mult sau mai puțin apropiate de cea originală.
Indiferent de variațiuni, câteva elemente o definesc: orezul, șofranul, mazărea și creveții.
Se mai întâlnește varianta cu scoici, fructe de mare felurite, cu sosuri dintre cele mai savuroase sau mai light.
Una peste alta, eu mă declar mulțumită cu paella în varianta pe care am pregătit-o acasă! Foarte gustoasă, plină de culoare, plus că am pregătit-o în tigaia mea harnică Regis Stone.
De fapt, cred că secretul la această mâncare este să o prepari într-un wok de calitate și cu ingrediente bune, proaspete.
Eu sunt extrem de încântată de calitatea acestor tigăi. Am pregătit deja câteva rețete și chiar mă declar foarte mulțumită!
Tigaia tot tigaie veți spune, însă numai dacă le încercați, veți înțelege de ce le tot laud.
În interior, sunt prevăzute cu un învelișul special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, iar datorită acestui lucru, nu lasă alimentele să se lipească și le ajută să-și păstreze proprietățile și calitățile nutritive. Grosimea lui de 4 mm face ca tigăile Regis Stone să fie mult mai rezistente la zgârieturi și mai durabile.
Și mai fain este Aroma Lid, capacul din sticlă termorezistentă cu picurare. Mi se pare chiar formidabilă chestia asta, fiindcă acest sistem permite aromatizarea mâncării fără a ridica deloc capacul. Așezi acolo ulei, vin, condimente, etc, și se „administrează” în doze mici pe durata preparării.
Big like din partea mea pentru aceste tigăi!

paella1

paella5

paella7

paella8

Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 4

Ingrediente

  • 300 gr orez
  • 1 ardei gras roșu (kapia)
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cârnat chorizo
  • 1 l supă legume
  • 1 praf șofran
  • 4-5 lg mazăre boabe
  • 50 ml vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • 8 creveți nedecorticati
  • 1 cățel usturoi

Mod de preparare
 Se pregătește la îndemână tigaia wok.
Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins.
Ceapa, cățelul de usturoi și ardeiul gras se curăță, se spală și se toacă. Se pun la rumenit în wok.
Se lasă să sfârâie puțin, apoi se adaugă cârnatul tăiat rondele potrivite. Se lasă încă puțin să sfârâie și chorizo, apoi se adaugă orezul spălat. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să se distribuie pe întreaga suprafață. Când orezul devine sticlos, se adaugă jumătate din cantitatea de supă de legume (preferabil fierbinte). Se acoperă cu capacul și se lasă la foc potrivit.
În restul de supă se pune șofranul, se lasă câteva minute, apoi se adaugă peste orez. Se adaugă câteva linguri cu mazăre și se acoperă din nou. Se lasă până absoarbe aproape toată supa, iar la final se adaugă vinul și se mai lasă câteva minute pe foc.
Separat, se rumenesc creveții câteva minute, în puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi, tocat. Se dau deoparte și se așază peste paella (eu am preferat să îi curăț), dar se pot pune întregi.
A ieșit extrem de gustoasă și sățioasa această paella.
Să vă fie de folos!
 paella3paella2 paella9
Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive