Postat: 11 octombrie 2016 - Paste - comentarii

Nouă ne plac mult pastele, iar de când am mașina de făcut paste, le prefer pe cele de casă. Este adevărat, sunt ușor migăloase, însă și gustul este mult mai bun.
De data aceasta, am ales să pregătesc tagliatelle, niște tăieței mai lați, i-am combinat cu niște hribi aromatizați dintr-o conservă de casă, cadou de la o prietenă dragă. I-am scăldat într-un sos de smântână și rezultatul a fost oau!
Cel mai mult îmi place că i-am pregătit în tigaia mea minune, Regis Stone, de la Aloshop. Este chiar grozavă, are mai multe calități, însă cel mai mult îmi place stratul din interior cu efect de piatră încinsă. Știți cum sfârâia baconul? Ceva de senzație! :)))
Îmi place mult că e generoasă în diametru, a mea are 28 cm, așa că am putut pregăti lejer 4 porții.
Baza, realizată din oțel inoxidabil, asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăilor, astfel că totul se gătește uniform, lucru foarte important mai ales pentru mine, nu mă mai stresez :)))

Și mai interesant și ingenios, probabil cea mai făină particularitate, este că are un capac foarte deștept, prevăzut cu un locaș unde se pun condimente după gust, puțin lichid (ulei, supă), și se lasă la gătit, timp în care picură puțin câte puțin peste mâncare, fără a fi nevoit să tot ridici capacul să adaugi diferite condimente. Foarte tare, așa-i?
Și vă dau și un pont, acum sunt reduceri grozave la tigaile Regis Stone, așa că dacă v-am pus pe gânduri, acum e momentul să vi le procurați!
Revenind la pastele noastre la tigaie, va spun doar atât! Se cere bis! :)))

paste-cu-hribi5

paste-cu-hribi1

paste-cu-hribi2

paste-cu-hribi14

Ingrediente

  • aluat paste
  • 2 ouă + 2 albușuri
  • 1/2 lgta sare
  • 5 lg ulei
  • făină cât cuprinde (aproximativ 230 gr am folosit eu)
  •  150 gr bacon feliat subțire
  • 2-3 lg hribi uscați (gălbiori)
  • 200 gr ciuperci albe mici
  • 3 căței usturoi
  • 50 ml vin alb demisec
  • 300 gr smântână de gătit
  • 2-3 cuburi brânză moale de capră
  • parmezan
  • 1 lg ulei de măsline
  • sare
  • piper sichuan
  • piper negru
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Se pregătesc pastele pentru a le putea lăsa puțin la uscat.
Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până se obține un aluat moale, dar elastic. În acest moment, nu mai adăugați făină. Eu am folosit mașina de făcut paste. În cazul în care vreți sa le faceți manual, vă recomand să întindeți aluatul pe un blat bine înfăinat, în strat foarte subțire, apoi să le tăiați cu o rolă de pizza dacă aveți, dacă nu, cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Se lasă la uscat, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente. Eu am pregătit pastele cu o oră înainte, apoi le-am pus la fiert, în apă clocotită cu sare și o lingură de ulei. Se lasă 2-3 minute, apoi se scurg și se clătesc cu apă rece. Trebuie fierte oarecum al dente fiindcă se vor mai găti și în tigaie în momentul în care se adaugă peste celelalte ingrediente.În tigaia minune, se pune la încins o lingură de ulei de măsline. Nu vă faceți probleme, nu se înfierbântă instant ca la alte tigăi, așa că puteți toca liniștit hribii și usturoiul.
Hribii se scurg de uleiul din conservă sau dacă aveți uscați, trebuie hidratați puțin înainte de a-i toca.
Usturoiul se curăță, se presează cu un cuțit și se toacă mărunt. Se pun ambele ingrediente la rumenit în uleiul din tigaia încinsă.
Se adaugă feliile de bacon (dacă e foarte sărat nu mai adăugați sare), un praf de sare, se lasă până încep să sfârâie și să se încrețească, apoi se întorc pe cealaltă parte. Se adaugă ciupercile albe tăiate în jumătăți sau lăsate întregi. Se lasă câteva minute, apoi se stinge totul cu vinul alb. Se lasă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă smântână și câteva cuburi de brânză de capră. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, cât să se omogenizeze puțin sosul, apoi se adaugă pastele, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă 2-3 minute pe foc. Se scutură tigaia cu mișcări circulare ca să se amestece pastele cu sosul de ciuperci. Se dă deoparte și se rade parmezan, se presară un praf de piper și puțin pătrunjel verde.
Se servesc calde, sunt grozave! Să vă fie de folos!

img-1 aloshop3

Sursa foto: Aloshop.tv

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive