De când am grill-ul Regis Stone, am început să prepar diverse, chiar îmi face gătitul mai ușor și mai rapid. Nu mai spun că nu mai depind de vreme ca să îmi pregătesc un grătar savuros, chiar pe aragazul meu.
Învelișul special, antiaderent, cu efect de piatră incinsă, face ca mâncarea să nu se lipească de pereții vasului, plus că nu e nevoie de grăsime suplimentară.
Sigur că se poate adăuga și ulei sau apă, dar asta doar dacă doriți.
Grosimea de 4 mm face ca tigaia Regis Stone Griddle Pan să fie foarte rezistentă la zgârieturi și durabilă.
Îmi place că este mare, spatioasă, eu am pregătit 4 burgeri odată, am fript 3 porții de macrou destul de mărisori, iar acum 6 frigărui deodată și mai era loc :))
Carcasa, realizată din aluminiu forjat, asigură o conductibilitate termică excelentă și garantează rezistența și durabilitatea tigăii Regis Stone Griddle Pan.
Am testat multe vase de-a lungul vremii, teflon, ceramică, insă niciunul nu a rezistat probei timpului sau a folosinței îndelungate. Spun cu mâna pe inimă că vasele Regis Stone pe care le folosesc de multă vreme și-au demonstrat calitatea durabilă și le recomand cu maximă încredere.


Ingrediente

  •  400 gr piept dezosat curcan
  • 1 dovlecel
  • 3-4 cartofi lunguieți
  • roșii cherry (mix soiuri)
  • 1 ardei kapia roșu
  • 1 ardei kapia portocaliu
  • sare
  • boia dulce
  • pudră usturoi
  • 2 lg ulei floarea soarelui

Mod de preparare

 Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece.
Între timp, se curăță cartofii, se taie cuburi potrivite, cam de dimensiunea cuburilor de carne. Se gătesc puțin la aburi sau se fierb, se asezonează cu unt și sare și se dau deoparte.
Legumele se curăță, se spală și se taie cuburi potrivite. Dovlecelul se feliază rondele.
Se pregătesc câteva bețe de frigărui, se ung cu puțin ulei.
Se scoate carnea de la rece, se înfig alternativ ingredientele pe câte un băț de frigăruie. Se lasă deoparte.
Se pune la încins grill-ul Regis Stone. Se așază frigăruile pe întreaga suprafață a grilull-ului.
Să nu vă speriați dacă le vedeți prea rumenite, este boiaua care se arde prima, însă carnea va fi suculentă.
Se întorc pe cealaltă parte, se lasă să se frigă până se pătrunde bine carnea.
Se scot frigăruile pe un tocător de lemn, se lasă câteva minute la odihnă, apoi se servesc cu sos iute sau după preferințe.
Sunt absolut grozave aceste frigărui, au și garnitură inclusă și se prepară extrem de repede. Tot ce vă trebuie este un grill bun de care să nu se lipească ingredientele, chiar și în absența grăsimii.
Să vă fie de folos!

Etichete: , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive