Menu
Aluaturi / Paine si pizza

Pizza casei

Când prietenii de la Delaco mi-au făcut o surpriză frumoasă, gândul mi-a fugit direct la piticii mei, mari amatori de gătit, în special pizza.
Cadourile de la Delaco, un set complet pentru pregătit pizza, au mers la marele fix pentru pizza casei.
Tava imensă și de calitate a fost mai mult decât perfectă, mozzarella delicioasă și un rețetar cu diverse pizza, toate acestea au făcut treabă bună împreună.
Să vă mai spun că piticii mei au fost în acțiune și că au ajutat cum au putut ei mai bine.
La final, am scos pizza rumenită din cuptor, am tăiat-o cu rola primită cadou și am savurat cu toți câte o felie generoasă!
Mulțumim mult, Delaco, surpriza a fost minunată!

Sau cum ar spune Tony Delaco: Mozza be with you! :)))

  

Timp de preparare: 1 h 30 min Nr. portii: 12

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • aluat:
  • 500 gr făină de grâu
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1 lgta zahăr brut
  • 250-300 ml apă călduță
  • topping:
  • 250 gr mozzarella Delaco
  • 200 gr mușchi uscat de porc
  • 2-3 ardei kapia mici colorați
  • 100 gr măsline
  • câteva roșii cherry
  • salam cu ardei, feliat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Mai întâi, se pregătește maiaua. Într-un castronel, se făramiteaza drojdia, se adaugă un praf de sare și o lingurită de zahăr brut. Se adaugă putină apă căldută și se lăsă să se activeze.
Într-un vas, se cerne făina amestecată cu 1 lingurită de sare. Se face un locaș, se adaugă maiaua, restul de apă căldută și puțin ulei de măsline. Se amestecă ușor cu o spatulă, apoi se frămantă cu mâna, adăugand treptat și uleiul de măsline rămas. Aluatul trebuie să fie foarte elastic, nu foarte ferm, mai degrabă ușor modelabil. Se acoperă vasul cu un ștergar curat și se lasă la crescut.
În acest timp, se pregătesc ingredientele pentru topping. Roșiile cherry și ardeii se spală, apoi se taie rondele, fâșii, după preferințe. Mușchiul se taie cubulețe. Mozzarella se taie cubulețe, păstrand un cub de 50 gr pentru a rade la final ca să se gratineze frumos pizza.
Se pornește cuptorul, la foc mare, spre 200 grade C.
Aluatul crescut se portionează în două. Se întinde câte o foaie rotundă, groasă de 0,5 cm și se transferă în tăvi de copt pizza. Eu am copt o singură pizza, iar din cealalta jumătate, am făcut turte umplute cu cașcaval, coapte în tigaie.
Se presară peste aluat din ingredientele de topping, mușchi, cașcaval, legume, iar la final, se asază ordonat sau aleatoriu, feliile de salam cu ardei. Se rade restul de cașcaval pus deoparte.
Pizza se pune la copt, în cuptorul preincălzit, la 200 grade C, timp de 25-30 minute, ca să iasă rumenită și coaptă.
Se scoate apoi din cuptor, se portionează, se savurează cu mare poftă, alături de cei dragi!
Să vă fie și vouă de folos!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.