Deserturile cu ciocolată sunt mereu pe gustul nostru, mai ales că sunt infinite combinațiile cu fructe, cu diverse arome. Ciocolata cu zmeura = combinație de nerefuzat, iar dacă adaugi o notă subtilă de mentă, desertul va scrie istorie :))

Sincer, multe deserturi bune ies atunci când folosești câteva ingrediente rămase prin cămară și le incropesti în maxim 20-30 minute. Nu e nimic spectaculos la această rețetă, din contră, este un desert care se pregătește prea ușor, prea repede, dar gustul… este cu adevărat spectaculos și asta datorită ingredientelor absolut minunate: ciocolata-zmeura și menta.

Este un desert fin, cremos, dulce acrișor, iar zmeura de grădină este pur și simplu minunat de parfumată.

Așadar, prieteni, dacă vreți să vă răsfățați papilele cu un desert absolut delicios, vă recomand rețeta aceasta. Promit că nu veți rămâne dezamăgiți!
Eu am o vorbă pentru deserturile de acest gen: se savurează cu ochii închiși!

Dimensiune tava : 20 x 20 cm Nr. portii: 10-15 Timp preparare: 30 min

Ingrediente

  •  200 gr biscuiți cu cacao
  • 50 unt
  • 300 gr zmeură
  • 400 gr ciocolată
  • 300 ml smântână lichidă
  • 50 gr unt
  • 5-6 tablete ciocolată cu mentă After 8
  • pepite ciocolată

Mod de preparare

 Se clateste ușor zmeura și se lasă la scurs.
Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată bucățele și untul. Se lasă pe baia de aburi până se topesc ingredientele și se omogenizează compoziția. Se dă deoparte și se lasă la răcit.
Se macină biscuiții ( eu am folosit și câteva pișcoturi cu cacao rămase). Se adaugă untul întreg și se frământă cu pesmetul de biscuiți. Se adaugă și câteva linguri din crema de ciocolată. Se omogenizează compoziția de biscuiți.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (eu am folosit o tavă pătrată de 20 x 20 cm). Se întinde pesmetul de biscuiți în strat egal. Se toarnă câteva linguri din cremă de ciocolată. Se dă la rece 10 minute.
Se scoate tavă din frigider. Se presară zmeură pe întreagă suprafața, să fie în strat egal. Se toarnă crema de ciocolată. Se bate ușor tava de blatul mesei să se așeze uniform crema.
Se toacă grosier câteva tablete de ciocolată cu mentă (să fie rece) și se presară peste cremă, din loc în loc. Opțional, se pot presăra și câteva pepite de ciocolată.
Se dă la rece desertul pentru minim 1-2 ore.
Se servește rece.
Să vă fie de folos!

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive