Vara aceasta am să mă îndrăgostesc… :))) de înghețata pregătită în casă.
Nu este niciun secret că înghețata este desertul preferat pe timp de vară, mai ales când se prepară atât de simplu și atât de repede.
Astăzi, am o înghețată ochioasă, îmi place mult culoarea, iar cei care mă cunosc, știu care e culoarea mea preferată :))
Înghețata cu lichior de curaçao este absolut delicioasă. Lichiorul este distilat din citrice: portocale (coji), lămâi și are o aromă fructata, iar culoarea este impresionantă.
Am adăugat o lingură de lapte de cocos, doar cât să îi dea o aromă subtilă.
Trei ingrediente, puțină răbdare și gata înghețata cu lichior de curaçao!
Savurați cu ochii închiși, gândul vă va purta pe tărâmuri exotice :)))

 

Timp de preparare: 20 min Nr. portii: 6

Ingrediente

  • 400 gr smântână grasă
  • 1 lg lapte de cocos
  • 250 ml lapte condensat (din cel gros, îndulcit)
  • 50-80 ml lichior de curaçao
  • pepite ciocolată

 

Mod de preparare

Ingredientele trebuie ținute la rece înainte de a le folosi.
Se folosește un castron din inox (preferabil) în care se mixează smântâna rece. Când devine pufoasă, se încorporează lingură cu lingură, laptele de cocos și laptele condensat. Este suficient de dulce, nu este nevoie să adăugați zahăr.
Se încorporează și lichiorul, puțin câte puțin, amestecând ușor ca să se păstreze textura pufoasă a compoziției.
Aici, cantitatea de lichior depinde de gustul și preferința fiecăruia. Mie îmi place aroma lichiorului, așa că am adăugat ceva mai mult. Se pot adăuga fulgi/pepite de ciocolată neagră.
Compoziția se toarnă într-o formă/ caserolă/vas și se pune în congelator, până a doua zi.
Este o înghețată foarte cremoasă și pufoasă, cu un gust și aspect exotic, perfectă pentru o zi de vară!
Să vă fie de folos!

Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive