Rețete Aperitive
25 rețete
Nicio categorie
Aperitive si gustări: un prim aport de energie
Rețete simple si rapide, servite la mic dejun sau printre mese, aperitivele sau gustările, reci sau calde, conferă primul aport de energie al unei zile de muncă sau de vacanță.
Aperitive: festin de sărbătoare
Aperitivele si gustările reprezintă preludiul unui meniu zilnic, primul impact cu papilele gustative, avand o multitudine de gusturi, arome si culori, care ne rasfata simturile, stimulând apetitul pentru celelalte feluri de mâncare. O imbinare de gusturi si arome, din legume, fructe, brânzeturi sau diverse cărnuri, asamblate frumos pe platouri ovale, rotunde sau dreptunghiulare, aperitivele si gustările, sunt servite la deschiderea oricarei zile festive.
Suntem mereu „ademeniti” de semipreparate felurite din comert. Nu am nimic contra lor, sunt gustoase, aratoase, doar ca am o strangere de inima in privinta ingredientelor si a modului de preparare, si atunci… renunt sa le cumpar. Ceea ce le face infailibile este acel […]
15 aprilie 2015 - Aperitive, Pui - comentarii
Cei care ma cunosc, stiu ca prefer preparatele gatite in casa. De multe ori am pregatit pate de casa, am renuntat de foarte mult timp la cel din comert. Sigur ca nu toata lumea apreciaza ficateii, sau un pate cu gust intens de ficatei, […]
12 februarie 2015 - Aperitive, Pui - comentarii
Astazi am vrut sa postez reteta de mai jos pe facebook, am cautat-o in tot blogul si nici ca am gasit-o. Am realizat ca am omis sa o postez aici. Este justificata intr-un fel omisiunea mea, dar am venit sa „remediez” situatia:)) Este un […]
08 februarie 2015 - Aperitive, Pui, Rețete cu carne - comentarii
Nu stiu cati dintre voi au pate-ul pe lista de preferinte, dar va spun de la inceput ca este un preparat bun, sanatos si gustos. Eu ador ficateii, desi piticii mei nu vor nici sa auda de asa ceva. De data asta au mancat […]
Nu este niciun secret ca prefer saraturile oricarui dulce sau ca ador spanacul. De data aceasta, am preferat niste rulouri cu spanac si telemea, sunt atat de usor de pregatit si merg de minune la mic dejun alaturi de o cana cu iaurt, kefir […]
Dupa o perioada de dulcegarii, simteam nevoia de niste saraturi. Aveam la indemana un ingredient care, desi hulit de multi, are avantajul ca da un gust si o fragezime cum nu o face niciun alt ingredient, un pic de untura proaspata. Am pus la […]
Quiche Lorraine, ce nume frantuzesc, pretentios! Stiti cat de bun este? Incredibil de bun! Quiche-ul acesta vine din bucataria franceza, este o tarta sarata coapta, cu ingrediente compuse din oua, lapte si/sau smantana, branza. O particularitate este aceea ca blatul este precopt, urmand ca […]
Va spun sincer, am renuntat la semi-preparatele din comert. Am renuntat la carnea din comert, plina de antibiotice si de saratura. Am renuntat la ouale din comert scaldate in chimicale lichide. Cumpar carne de tara, oua de tara, branza de tara. Si incerc sa […]
09 decembrie 2013 - Aperitive, Pui, Rețete cu carne - comentarii
Inca de cand eram copil, de fiecare data cand treceam prin piata din orasul nostru, era o patiserie Capsa, care facea mereu placintele din astea cu carne. Erau atat, dar atat de bune! Iata ca in ideea de a face niste pachetele cu legume, […]
Pentru astazi, va provoc la o bunatate. Dar mai intai, as vrea sa va intreb: ati facut vreodata usturoi copt? Marturisesc ca pana mai ieri, nici eu nu facusem. Si stiti cum este? …demential! pe cuvant! Am vazut intr-o seara, intr-o emisiune culinara, pregatea […]
Pagina 2 din 3123
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive