Menu
Cheesecakes / Dulciuri

Tarta cu crema de branza si ciocolata

Incep plimbarea culinara cu un desert extraordinar de bun, o tarta crema de branza si ciocolata. Este cel mai  delicios desert incercat, gustat si recomandat de catre mine!

Sper sa incercati si voi reteta, va va placea cu siguranta!

 

Reteta pentru acest desert:

Ingrediente :
– 250 g biscuiti cacao
– 150 g unt nesarat
– 5 linguri zahar pudra
– 350 g ciocolata alba
– 250 ml frisca lichida
– 1/2 kg crema de branza dulce
– 3 oua
– 1 lingura faina alba
– 1 esenta de vanilie
– 120 g ciocolata (puteti folosi si amaruie sau daca nu, cu lapte sau simpla)

 

Mod de preparare :

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu sucitorul; eu prefer robotul pentru ca ies mai fini.
Topim 130 g unt si turnam peste biscuitii zdrobiti; amestecam pana se omogenizeaza compozitia si se formeaza o pasta.
Intindem aceasta pasta de biscuti intr-o forma de copt cu pereti detasabili sau o forma de tarta.
Punem la bain marie 220 g ciocolata alba cu 120 ml frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata.
Intr-un recipient, amestecam crema de branza, zaharul, faina si esenta de vanilie pana obtinem o crema foarte fina, recomand sa folositi mixerul la viteza mare pentru a obtine acest rezultat spumos.
Peste aceasta crema, adaugam si ouale si ciocolata topita si amestecam bine. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste pasta de biscuti din forma de copt si o dam la cuptor, foc mediu, si lasam cam 50 min.
O scoatem din cuptor si o lasam la racit.
Topim restul de unt, frisca si ciocolata neagra si amestecam pana se topeste ciocolata. Eu prefer sa o torn peste tarta asa calda si abia apoi sa o dau la frigider pentru cateva ore bune.
Cand o scoateti de la frigider o puteti orna cu ce doriti, fulgi de cocos, fulgi de ciocolata alba sau o puteti servi fara.
Este o tarta excelenta si va promit ca nu veti regreta daca o veti incerca! Eu am incercat aceasta reteta de pe un blog culinar, si va propun si voua acest desert!
Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.