Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Lamai…si doua provocari frumoase!

Aceasta este ultima reteta cu care particip la frumoasa provocare Cutia Misterelor. Idei si combinatii imi vin multe, insa cred ca e cazul sa ma opresc aici :)))
M-am gandit ca lamaia fiind ingredientul vedeta, i-ar trebui un loc aparte astfel ca am trecut la treaba si am facut niste “lamai”.
Ideea am vazut-o la chef-ul meu preferat, chef Cricket, le-am mai facut si acum un an, si am zis ca aceasta este ocazia perfecta pentru lamaie sa devina vedeta.
Haideti sa vedeti ce usor se fac si ce gustoase ies. Se prepara la fel ca fursecurile noastre din copilariei, piersici sau caise.
Multumesc mult chef Cricket, si chiar daca nu intelegeti mare lucru din ce scriu eu aici, sa stiti eu va apreciez foarte mult retetele si ideile minunate, si chiar daca mi-e greu sa deslusesc unele retete, aceasta a fost chiar de inspiratie! :)))
Pastrez aceasta postare pentru Provocarea Virtuala, initiata de Cristina’s world, si raspund cu drag invitatiei de a participa, gazdei de luna aceasta, Monica Horoiu.
Va multumesc mult tuturor!

Timp de preparare: 50 min
Nr. de portii: 20

– [ingredients title=”Ingrediente”]

  • 150 gr unt de casa
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 300 gr faina
  • 1 vf. lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri crema de lamaie (lemon curd)
  • zahar pentru ornat (ideal ar fi sa gasiti din cel cu granulatie mica)
  • colorant galben (eu am folosit pudra de turmeric)
  • 50 ml lapte dulce

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare.

Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie in mod egal, apoi adaugam faina in doua transe. Amestecam pana obtinem un aluat moale, dar modelabil.

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si pornim cuptorul, la foc mediu.
Incepem sa formam bilute din aluat, dandu-le o forma alungita la capete. (vezi foto)


Punem in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ 10 – 15 min, doar cat sa se rumeneasca la baza, nu le coaceti prea mult.


Le lasam sa se raceasca in tava, apoi cu un cutitas bine ascutit, scobim cate o gaura in fiecare fursec. Resturile scoase din fursec le amestecam cu cateva linguri de crema de lamaie, obtinand un amestec cu care vom lipi jumatatile de lamai.


Cautam sa potrivim jumatatile, umplem cu cate jumatate de lingurita din compozitie si lipim. Le punem deoparte si pregatim sa le ornam.


Intr-un vas, punem un pic de lapte dulce, un pic de zahar, si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de colorant (eu am folosit un pic de sofran indian, sau turmeric) si amestecam.
Luam cate o lamaie, o scufundam un pic in “baia” de culoare, apoi o tavalim prin zahar. Le punem deoparte. Dupa ce s-au zvantat cateva minute, le trecem rapid iar prin baia de culoare, cat sa se imprime si pe zahar culoarea. Le dam deoparte pana in momentul servirii.
Sunt foarte fragede, si au un gust placut de lamaie.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Maria Udrea
    14 iulie 2015 at 9:25

    Vai, ce minunatii mai faci! Arata impecabil si cred ca-s tare bune!
    Repet, nu ma supar daca arunci cu cateva dupa mine :))))
    Muah!

    Reply
  • Laura Nechita
    14 iulie 2015 at 12:36

    Merisor, multumesc mult! Sa stii ca ma pregatesc sa arunc, numai sa stai la primire cu …un Carpati ca sa ricoseze la mine :))))muaah!

    Reply
  • Monica Horoiu
    14 iulie 2015 at 12:43

    awwww…cum arata ! cred ca au fost delicioase.
    Multumesc pentru participarea la provocare

    Reply
  • Laura Nechita
    14 iulie 2015 at 14:54

    Monica, multumesc pentru aprecieri si pentru invitatia ta! >:d<

    Reply
  • Livia
    15 iulie 2015 at 5:41

    ce tare! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.