Provocarea Cutia Misterioasa a Ceraselei, a poposit luna aceasta, acasa la Cris care a deschis o cutie generoasa. Intrati sa vedeti ce nebunie de ingrediente a propus, si apoi sa imi spuneti daca nu merita un preparat frumos!
Desi pariurile erau indreptate catre un desert, luna aceasta am surprins si am pregatit un chec aperitiv, sarat. Desi deserturile abunda in paginile mele, favoritele mele raman saraturile :)))
Asadar, am pregatit un chec aperitiv completat de o spuma de branza si garnisit cu fistic si piper cu lamaie. Cu aceasta ocazie, il pastrez in favorite, mai ales pentru mese festive, sa zicem.
Multumesc mult, Crisule, pentru asa cutie misterioasa frumoasa si felicitari pentru parada de senzatie!
[ingredients title=”Ingrediente”]
chec:
100 gr unt
1 lgta rasa de sare
3 oua
50 gr fistic crud
3 lg ulei de masline
1 cana cu faina
1 vrf cutit praf de copt
1 legatura stevie proaspata
spuma de branza
300 gr smantana grasa (fermentata)
200 gr branza de vaci (de tara)
2 lg mascarpone
sare
50 gr fistic copt
piper cu lamaie
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt.
Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou, omogenizand cu mixerul dupa fiecare, pana se adauga toate.
Stevia se spala, se paseaza fin la blender, impreuna cu fisticul si uleiul de masline. Se adauga un praf de sare. Se incorporeaza totul in compozitia de unt cu oua si se omogenizeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in forma de copt, se bate usor de blat, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de aproximativ 30-35 minute.
Se scoate si se lasa la temperat.
Branza de vaci se amesteca cu un praf de sare, branza mascarpone. Smantana se bate cu mixerul pana devine usoara si pufoasa, intocmai ca o frisca neindulcita. Se incorporeaza compozitia de branza in cea de frisca. Se asaza un strat de spuma de branza peste checul racit de tot, si se da la rece o jumatate de ora.
Fisticul se umezeste putin si se tavaleste prin sare, apoi se pune la copt, cateva minute, in cuptorul preincalzit. Se scoate, se toaca grosier si se lasa la temperat.
Checul se scoate de la frigider, se garniseste cu fistic copt si se presara putin piper cu lamaie.
Un chec aperitiv usor de pregatit, extrem de savuros si care da bine pe un platou cu aperitive reci!
2 Comments
Cristina Toma
24 decembrie 2021 at 20:59Cu ce putem înlocui ștevia din chec?
Laura Nechita
28 decembrie 2021 at 15:06Buna, Cristina! Se poate folosi spanac. Il poti opari cateva secunde in apa cu bicarbonat, astfel va avea o culoare vie. Spor sa ai!