Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Cornulete de zapada (umplute cu mac)

Astăzi aș vrea să vă îmbii cu niște cornulete de zapada (umplute cu mac) care sunt extraordinar de gustoase si fragede!

Trei ingrediente pentru aluat le transformă în niște bijuterii fragede și gustoase, iar umplutura de mac le întregește. Rețeta am preluat-o de la Cristina  căreia  îi mulțumesc că ne-a împărtășit-o.
Iată și rețeta pentru aceste cornulețe de zapada (umplute cu mac)!

cornulete-zapada4

cornulete-zapada2

cornulete-zapada

Ingrediente:

  • aluat
  • 200 gr untură (unt)
  • 200 gr iaurt gras (smântână)
  • 2 lg griș
  • 400 gr făină albă de grâu
  • un praf sare
  • umplutura de mac
  • 150 gr mac
  • 80 gr zahăr pudră
  • 100 ml lapte dulce
  • zahăr aromatizat (rom, vanilie)
  • suplimentar:
  • 200 gr zahăr pudră pentru tăvălit

Mod de preparare:

Se pregătește umplutura de mac. Eu nu am folosit măcinat. Se amestecă macul cu zahărul pudră, zahărul aromatizat, apoi se adaugă laptele călduț. Se lasă să se închege această compoziție, timp în care se pregătește aluatul de cornulețe de zăpadă.
Se cerne făina într-un castron, se adaugă praful de sare și grișul. Se amestecă cu un tel cât să se distribuie uniform, apoi se adaugă untura tăiată cuburi. Se frământă până se încorporează grăsimea, apoi se adaugă iartul sau smântâna. Se omogenizează, apoi se acoperă aluatul în folie alimentară și se dă la rece pentru aproximativ o oră.
Se pregătește o tavă de copt, se așază hârtie pergament, apoi se pornește cuptorul să se încălzească.
Se scoate aluatul, se porționează, se întinde câte o foaie groasă de 0,5 cm, apoi se decupează discuri cu diametrul de 5-6 cm; se așază în mijloc câte o linguriță mică de umplutură de mac, apoi se rulează și se așază în tavă de copt. Se procedează la fel și cu restul de compoziție. Se pot umple și cu gem sau nucă măcinată cu cacao, chiar și rahat.
Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 minute, la 160 grade, ca să rămână albe. Se scot apoi, se lasă câteva secunde la temperat, apoi se tăvălesc prin zahărul vanilat. Dacă le tăvăliți așa calde, vor prelua mai mult zahăr decât dacă le-ați tăvăli răcite. Se așază pe un platou și se servesc cu mare poftă.
Cu cât stau mai mult închise într-o cutie, cu atât devin mai fragede și mai savuroase!
Mulțumesc încă o data Cristinei! Sunt realmente delicioase!

 

dulciuri3

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Ileana Skurka
    8 decembrie 2020 at 9:34

    Doamna Laura vă mulțumesc pentru rețeta delicioasă de cornulețe cu mac ,sunt cele mai bune pe care le-am mâncat in viața mea, se topesc in gură, vă mulțumesc frumos, vă doresc sănătate și putere de muncă!

    Reply
    • Laura Nechita
      8 decembrie 2020 at 9:47

      Ma bucur mult ca v-a fost de ajutor aceasta reteta si ca v-au placut mult cornuletele! Meritul este intotdeauna al ingredientelor care fac aluatul gustos. Spor si o zi cat mai frumoasa va urez!

      Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.