Va spun de la bun inceput, cel mai bun si racoritor desert pregatit in aceasta vara este, fara lipsa de modestie, aceasta Inghetata Tiramisu.
Eu sunt fan deserturi cu cafea, cred ca stiti deja acest lucru, iar Tiramisu este unul dintre deserturile pregatite de mine in fel si chip, astfel ca adaug acum colectiei mele si aceasta Inghetata Tiramisu.
Suna a cliseu, dar este maxim de cremoasa si plina de contraste: dulce de la crema inghetata, amaruie de la cafeaua intensa, un amestec de cremozitate fina si piscoturi pufoase si insiropate. O minune de inghetata pe care v-o recomand cu toata inima!
Mereu am spus ca secretul unui desert excelent cu cafea, sta fix in ingredientele pe care le folosim.
Secretul unui Tiramisu bun sta in cafeaua intensa si aromata pe care o folosim si acel lichior de migdale care ii confera aroma specifica. Nu in ultimul rand, trebuie sa folosim o cacao de calitate.
Eu sunt adepta deserturilor cu intensitate redusa de dulce, astfel ca, fata de cantitatea de zahar indicata in reteta, puteti suplimenta pe gustul vostru.
Mie nu imi plac deserturile foarte dulci, nici cafeaua indulcita.
Ador cafeaua si atunci cand vreau sa imi rasfat diminetile sau sa fac o prajitura buna, folosesc un espresso intens si aromat pe care il pregatesc la espressorul meu cel frumos si harnic, Prima Latte de la Breville.
Va invit la o portie virtuala de Inghetata Tiramisu!
Dimensiune tava: 18 x 18 cm Timp preparare: 30 min Complexitate: medie
Ingrediente:
- baza:
- 100 – 150 ml espresso
- 10-15 piscoturi
- inghetata:
- 2 galbenusuri
- un praf sare
- 60 gr zahar brut (daca doriti mai dulce, suplimentati)
- 100 g mascarpone
- 300 gr smantana naturala
- 50 ml amaretto
- cacao neagra
- optional:
- 50 gr sos ciocolata
Mod de preparare:
Se prepara 2 cafele espresso cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, zaharul si se transfera compozitia pe baie de aburi. Se amesteca pana se topeste zaharul si rezulta o compozitie cremoasa si densa. Se lasa putin la temperat, apoi se adauga lichiorul.
Urmeaza mascarponele, omogenizand.
Smantana se bate bine cu ajutorul unui mixer pana devine pufoasa si aerata. Se adauga, mixand in continuare, crema de oua cu mascarpone.
Compozitia omogenizata se da deoparte.
O forma de copt se tapeteaza cu folie alimentara.
Se asaza un strat din piscoturi, se insiropeaza bine cu cafea. Se adauga putin sos de ciocolata, se presara putina cacao.
Crema se toarna usor peste piscoturi, se niveleaza frumos. Se adauga putin sos de ciocolata, se presara putina cacao.
Urmeaza alt strat din piscoturi care se insiropeaza apoi cu restul de cafea. Se presara un ultim strat de cacao.
La final, se acopera cu folia alimentara si se pune in congelator pana a doua zi.
A doua zi, se scoate, se lasa 2-3 minute, se desface folia.
Se pudreaza cu putina cacao, apoi se portioneaza cu un cutit umezit usor.
Este o inghetata foarte cremoasa, dulce, iar aroma inconfundabila a cafelei se resimte din plin.
Nota: Daca va plac deserturile mai dulci, va recomand sa folositi cacao indulcita.
No Comments